Kihagynátok azért az egyetemet, mert csak koliba tudtok menni?
A szüleim egész eddig azt mondták, hogy lehetek albis. Most leírom: NEM ELVÁROM, NEM KÖVETELEM, csak ebben a hitben éltem. Azonban most, ahogyan szoba és lakás árakat néznek Budapesten, egyre inkább mondják nekem, hogy legyek kolis, nagyon drága, mi van ha nem jön be az egyetem és megy az a pénz “kukába.” Én teljesen megértem őket, tényleg drága. Ugyanakkor miért csak most mondják? Én eddig is mondtam nekik az árakat, de átsiklottak felette. Jelenleg nincs pénzem kaucióra. Még ha később dolgoznék is, bár nem tudom, ez tanulás mellett mennyire lesz kivitelezhető. A bejárás sem opció, Pest 3 óra tőlünk vonattal.
A kolival az a bajom, hogy nagyon introvertált vagyok és tanulásai nehézségekkel szenvedek, ha nem tudok teljes csendben tanulni. A fény is nagyon zavar, ha relaxálni akarok, és nem hiszem, hogy lesz olyan szobatársam, aki egész nap besötétített szobát fog engedni. OCD-s is vagyok, egy csúnyán lerakott pulóvertől kiborulok. Tudnám sorolni. Rengeteg szorongást és stresszt és tanulási nehézséget okozna nekem egy kollégium. Már azon filózok, hogy inkább el sem kezdem, mert nem tudnék másokkal élni, nem is akarok, de a szüleimtől sem szeretném kikövetelni egy szoba/albérlet árát. Szobát is vonakodva vennék ki, de azzal még rendben lennék, mert ott van saját zúgom és a lakást is 1-2, max 3 emberrel osztanám meg.
Koliba maximum akkor mennék ha egyágyas szobám és saját fürdőm lenne. De ez *túl nagy kérés*. Még vannak is kolik, ahol 1 szobához tartozik fürdő, de ott 2-3 ágy van. Szerintem akkor sem engednék meg, hogy egyedül lakjak egy olyanban, ha felárat fizetünk.
Maximum abban reménykedhetek, hogy nem vesznek fel, mert nem keresnek rosszul a szüleim.
A koli sokkal sokkal de sokkal jobb mint az albérlet tanulás szempontjából. Hozzánk még az albérletesek is bejártak időnként vizsgaidőszakban. Persze szerencse is kell a szobatársakhoz.
Esetleg olyan többszobás albérletbe menj ahol többen béreltek egy lakást ugyanabból az évfolyamból. Persze ahhoz már ismernetek kell(ene) egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!