Gazdag vagyok és le se tojnak az emberek. Akik gazdagok, azok hogyan csinálják, hogy ismeretlen emberek is figyelnek rájuk csak azért mert gazdagok?
16:31 a sort képletesen említettem, sosem tolakszom vagy várok kivételes elbánást, csak mondjuk hogy egyáltalán foglalkozzanak velem.
16:38 oké, értem a célzást, bocs...
16:40 (83%) sajnálom a helyzetedet. de ennek ellenére köszönöm a megértésed, örülök, hogy sok emberrel szemben te nem húzol le másokat, még ha meg is van a magad baja. úgy gondolom, hogy ezzel a pozitív hozzáállással tudsz ebből kikerülni és remélem javul a helyzeted.
16:40 (72%) no igen, az F1 topmenedszerek úgy öltöznek ahogy akarnak, mert ismerik őket. :) Budapesten szokott ez leginkább előfordulni, máshol normálisak az emberek. nem tudom, én tényleg nem hivalkodok, visszafogottan elegánsnak mondanám az öltözködésem (jó, néha átmegy toplákba amikor olyan napom van), de azért volt már úgy sajnos, hogy egy hajléktalan azzal állított meg, hogy te olyan gazdagnak nézel ki, adjál már pénzt (adtam is, de jól meglepődtem azért).
16:56 nem látszik rajtam a pénz, tényleg. illetve hát nincs kiírva mindenhova, hogy mi micsoda, szóval max. a minőségből lehetne észrevenni.
16:58 hátigen, ezt átérzem, szerencsére nekem a legtöbb barátom nagyon régi, így ezzel nincs gond.
17:00 lehet, hogy valóban hülyén fogalmaztam. egyáltalán nem akarom magamra vonni a figyelmet vagy kitűnni, csak max. annyira, hogy normálisan foglalkozzanak velem. pl. bemegyek egy boltba, rám se hederítenek, 10 másodperc múéva bejön egy aranyórás, napbarnított fickó és össze-vissza futkároznak, hogy miben segíthetnek. volt már úgy, hogy konkrétan akartam venni valamit, mégis aznap annyira elment a kedvem ettől, hogy inkább kifordultam a boltból, mondjuk ők jártak rosszul.
és nem, nem barétokat akarok ilyen módon szerezni, hanem szeretném magam normális embernek érezni.
de közben hogy ezeket leírtam, lehet, hogy ott a hiba, hogy annyira nem szeretném, hogy beképzelt gazdagnak tartsanak, hogy kicsit túlkompenzálom az egészet, aztén persze, hogy letojnak. na ezen még gondolkodom egy kicsit. :)
Szia!
Sajnos tényleg ez a helyzet. Mindez elég egyszerűen magyarázható. Hogyha betérsz egy üzletbe és látják rajtad, hogy módosabb vagy és az üzlet is előkelőbb, akkor törődni fognak veled, mindent megtesznek neked, DE! mindezt azért, hogy minél több pénzt hagyj náluk és máskor is visszatérj, az (ál)kedvességük miatt. Ugyanez az étteremben is. Sokkal jobban örülnek egy gazdag vendégnek, mivel tudják, hogy nem fogja a legolcsóbb ételt rendelni és valószínűleg a borravalóban sem fog fukarkodni, ezért egyértelmű, hogy még a s*ggét is kinyalják. Érdekük a boltoknak,éttermeknek hogy főleg a pénzes vásárlókat fogják.
Hogyha valaki átlagosan öltözködik, azon pedig leginkább átnéznek, merthogy úgyis jelentéktelen összeget fog otthagyni, ha egyáltalán hagy. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!