Miért vannak a vidékiek ennyire Budapest ellen?
Úgy beszélnek egyesek Pestről mintha valami élhetetlen szar lenne, miközben azért 2 millióan csak túlélik valahogy a mindennapokat. Itt van minden, ha hajnali 2kor akarsz KFC-be menni, akkor mész, nem is kell kocsival, mehetsz 6-os villamossal, így benzin pénzt is spórolsz. Mindig találsz nyitva boltot, nagyon sok szórakozási lehetőség van, nem beszélve a munkalehetőségekről. Ha nem különleges munkád van, hamar találsz új helyet, ha a jelenlegi nem tetszik. És még sorolhatnám.
Fültanúja voltam egy olyan beszélgetésnek, ahol egy vidéki ember megkérdezett egy kisgyereket, hogy pesti vagy vidéki gyereknek jobb lenni (honnan tudná, hiszen ő mindig pesti volt). És a felesége mondta hogy VIDÉKI VIDÉKI. Pestről nem tudsz kijönni a dobozból. Ezt mondta hogy dobot :D Gondolom arra gondolt, hogy társasházban laknak és nem kertesben. Én is társasházban nőttem fel és nem érzem a kertes hiányát, sőt soha nem is akarok kertesbe költözni. Jó gyerekkorom volt. A kertben nem játszottam, de a játszótéren, parkban, otthon vagy mások lakásán igen. Én nem is érzem rossznak a levegőt, ha valaki ezzel jönne, nem is minden kerületben van, de gondolom én hozzá vagyok szokva.
Csak az a különbség, hogy én megértem azt is, ha valaki a vidéket szereti, nem beszélek le róla senkit és főleg nem mondom, hogy rossz ott felnőni.
Amúgy meg nem véletlenül jön fel Pestre a legtöbb fiatal egyetemre és aztán itt is telepszik le.
"Én is társasházban nőttem fel és nem érzem a kertes hiányát, sőt soha nem is akarok kertesbe költözni."
Na látod. Mások is így vannak ezzel csak fordítva. Ők is azt szeretik ahol felnőttek és vannak akiknek nem tetszik a Budapest.
Ne érts félre nem értek egyet azzal, hogy szidni kellene.
Nekem voltak jó és rossz tapasztalataim is. Ha ott dolgoznék jobb fizetésem lenne kicsivel és elég sok mindent meglehet ott venni boltban amit sok másik városban egyáltalán nem lehet.
De másik városokban például másik városban nem is éreztem olyan átható széklet és vizelet szagot az utcákon mint Budapesten jó pár helyen.
Tehát vannak bőven negatívumok és pozitívumok is és vannak akik a negatívumokra koncentrálnak és ezt hangoztatják.
3: Nem utálom. Bár nem élnék ott sohasem. Főként a közlekedés miatt.
De sokan pont az olyanok miatt utálják, mint te. Akik azt hiszik, hogy csak Budapesten vannak éjjel-nappal nyitva lévő helyek, vagy szórakozási lehetőség.
(Vidéken nőttem fel, egyetem után költözem fel Bp-re és 8 éve lakok itt)
Itthon ez csak megszokás, mert túl nagy Bp a többi városunkhoz képest és nyílván a legtöbb magyarnak a főváros egy nem megszokott környezet. Az lenne a fura, ha nem lenne ilyen ellentét:D
A másik dolog ami nagyban közrejátszik, hogy sokan nem is ismerik Bp-t, csak max a belvárosból pár helyet. Ez azért lényeges pont, mert ők nem tudják, hogy ha nem valami körúton sétálsz, hanem egy utcával mellette, akkor nincsen zaj, nincsen autó és alig látni embert:D igen, hangos a belváros valami nagyobb út mellett, de hány ilyen út van? A belváros nagy része kis utcákból áll gyönyörű épületekkel, amit egy nem helyi nem fog látni.
Ezen kívül a legtöbb vidéki nem tudja, hogy léteznek külsőbb kerületek. Ezek kb olyanok, mint egy vidéki nagyobb város, de vannak olyanok is amik egy kis nyugis városnak felelnek meg és lehet ugyan úgy kertesházban lakni. Ezeken a helyeken a fő út mellett is nyugi van:D Persze ettől még vidéken olcsóbb és kényelmesebb lakni, csak sokan nem tudnak erről és mindig jön a kertesházas téma.
A harmadik dolog ami még lényeges, hogy olyan régóta van ez a Bp-vidék ellentét, hogy már megszokásból lenézi egymást a két oldal és direkt felnagyítja a rossz dolgokat, erre szerintem példát se kell írni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!