Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a problémák az antifákkal...

Mi a problémák az antifákkal pontosan?

Figyelt kérdés

Alapjáraton az antifasiszta egy pozitiv jelentésű szó. Harcolnak a fasizmus ellen elméletileg. Viszont ami pár hónapja történt Budapesten, hogy importált antifák vertek civileket, az elvileg nem rájuk jellemző.

Olyat is hallottam hogy az ők a legnagyobb fasiszták.

Úgy gondolom hogy a viselkedésükkel van a probléma, de javítsatok ki ha nem.

2023. jún. 1. 18:53
 1/6 anonim ***** válasza:
25%

Kezdjük azzal, hogy mi az a fasizmus? Bűncselekmény fasisztának lenni? Ártanak másoknak?

Az anti mit jelent? Az antiromákkal vagy antizsidókkal mi a baj?

2023. jún. 1. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy én látom, az "antifa" megnevezést nem általánosságban az antifasisztákra használják, hanem éppen erre a problémás kisebbségre.
2023. jún. 1. 20:08
 3/6 anonim ***** válasza:
21%

A szélsőjobb találta ki, hogy az antifasiszták terroristák, ami elég nagy butaság, de manapság ugye sok embert ez nem zavar különösebben, szó nélkül követik a vezéreiket, mondjanak akármekkora hazugságot.

Annyi alapja van, hogy Németországban a jólismert történelmi múlt miatt a neonácikkal az ellentüntetők nem bánnak kesztyűs kézzel és valóban erőszakosan lépnek fel ellenük.

A budapesti eset egy szerencsétlen ügy volt, ahol néhány túlbuzgó antifasiszta nekiesett civileknek, ami természetesen elítélendő, de nem ez a jellemző.

2023. jún. 2. 03:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az antifák anarchista terrorista csürhe.
2023. jún. 3. 15:48
 5/6 anonim ***** válasza:

#3 Érdekes, ha egy baloldali, vagy liberális követ el valami disznóságot, az soha se jellemző. Ha egy jobboldali, akkor minden jobboldalinak kötél jár.

A budapesti eset nem egy volt, és évente ismétlődnek az elszigetelt esetek.

2023. jún. 4. 19:37
 6/6 anonim ***** válasza:
76%

Sokáig én is azt hittem hogy az antifasiszta egy pozitív dolog mert hát a fasizmus ellen vannak. Na most az a helyzet hogy aki antifának vallja magát az elég gyakran egy olyan problémás alak aki alapból lenézi a fehéreket/itthon magyarokat még akkor is ha ő maga is az és cserébe a nem fehéreket próbálják piedesztálra emelni.

Azt is észrevettem hogy ezek az emberek olykor hajlamosak megtámadni és nagyon durván elverni embereket akiket ők neonácinak vagy szimplán szélsőjobbosnak vélnek. Talán nem meglepő módon olykor szélsőségesen liberálisak is. Nem egynél láttam olyan kijelentést is akik mondjuk okésnak tartják kiskorúakhoz való vonzódást is.

Nyilván nem akarok általánosítani most csak azokról írtam amiket én láttam olvastam. Náluk is ez valszeg a hangos kisebbség kategória

2023. júl. 3. 12:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!