Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem érzem fairnek azt amit...

Nem érzem fairnek azt amit kapok. Ilyenkor mit csináljak?

Figyelt kérdés

Hét elején iskola felé tartva éppen mentem át a zebrán és egyik fülembe füllhalgató. Egy pár elsétált mellettem és csak annyit hallottam, hogy le büdös cigányoznak. A bőrszínem kreol és valójában cigány vagyok részben. Nem is ismernek. Szintén aznap odajön hozzám egy 15-16 éves kisgyerek, hogy:

"Szevasz szép testvérem. Egy szál cigit kérnék". Elegem van abból, hogy nekem bele kell törődjek ebbe. Hobbim a (magyar)néptánc is, már több éve csinálom. Hasonló esetek után elgondolkozom, hogy miért csinálom egyáltalán.

2023. máj. 20. 17:46
1 2
 11/12 NTBS ***** válasza:
88%

Ne foglalkozz vele.

Tőlem is rendszeresen kérnek cigit, pedig nem dohányzóm és fehér vagyok.

2023. jún. 12. 08:13
 12/12 anonim ***** válasza:

Nézd! Én származásomat tekintve nem vagyok "cigány" származású. Viszont az én fülemet is sérti, ha valakit lecigányoznak. De állítom neked, hogy engem többször lecigányoztak már, mint téged. Pedig mondom: Tudtommal felmenőim közt nincs "cigány" származású ember. De ugyanígy az is bicskát nyit a zsebemben, ha valakit nemi, politikai, származási vagy életvitele miatt bélyegeznek meg. Én jelenleg 35 éves vagyok. Mikor annyi voltam, mint te, akkor középiskolás koromban az egyik "roma" származású osztálytársam mondta nekem: "Legalább mi, romák tartsunk össze!" Én akkor például sajnáltam, hogy nem mondhattam erre egy egyértelmű "Jól van Tesó"-t, mert mint mondtam, származásom szerint nem vagyok "roma származású". Ám én is magyar vagyok, mint te, kicsi barátom. Tőlem is szoktak cigit lejmolni. Ha van, akkor adok. Mindegy a bőrszine vagy a származása. Ha van, akkor adok.

Engem az zaklat fel, amikor adok, aztán újra kérnek. Többet és többet akarnak. Mint egyik ismerősöm, aki lehúzott és átvert engem. Aztán még kért , hogy segítsek neki. Szerezzünk együtt cuccot. És segítettem. De újra és újra átb.szott. Ő egyébként valóban "roma" származású. Amikor pedig szembesítettem ezzel, akkor ő természetesen nem volt hibás. Aztán jött, hogy segítsek neki. Amikor pedig elmondtam neki, hogy ez nekem nem éri meg, jön ezzel a "Vérem, segíts már" dumával.

Hát én elmondtam neki, hogy őrüljön, hogy nem a "Vérem", mert akkor nekem is úgy kellene bánnom vele, ahogy ő bánt velem.

Az emberek mindegy, hogy milyen származásúak, de megbélyegzik a másik fajtát. De van egy trükköm: Jézus.

Nem adok már senkinek, ha látom, hogy ördög van benne. Ha pedig azt látom, hogy nincs benne ördög, akkor inkább örökbe adom, amit adok, nem pedig kölcsönbe és szívességért. Sőt, minden beszélgetésbe be is dobom Jézust. Mert ő ugyan nem személyválogató figura, de az emberek azok. És akik nem fogadják be Jézust és az Ő tanítását, azok inkább átmennek az út túloldalára, elmenekülnek előlem, noha én szerény vagyok és alázatos lelkű.

Ráadásként még a narkótól is megszabadított Jézus. Sőt, életet adott nekem.

Igaz, hogy magyar vagyok, de az én hátam mögött is összesúgnak. És? Akkor mi van?

Ennyi az ő boldogságuk. Mások kibeszélése, ítélkezés, Sztereotípiák alapján való előítélkezés. De tudod, az ilyeneket épp úgy megítélik, mint ahogy ők ítélkeznek bárki felett. Erre pedig tökéletes vigasztalást ad Jézus. Őt ugyanis büntetlenül ítélték el, ki is végezték, mégis Isten embere lett, sőt Istenné lett.

Vígasztalásúl még mondhatnék egy csomó dolgot, de nem teszem, mert akkor olyan hosszú lenne az irományom, hogy a kutya sem olvasná el. Így is rezeg a léc.

Üdv, Krisztián

2023. jún. 25. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!