Magyarország miért ennyire visszamaradott?
"Gyurcsány legalább bevallotta, de nem azért mert gerince van, hanem azért, mert kiderült"
Ezt egyébként nem tudjuk. Mármint ha nem szivárog ki és nem történik semmi, akkor lehet, hogy a nyilvánosság elé is odaáll.
Abban a beszédben Gyurcsány akármennyire többes szám első személyt használt sok esetben, a főbb mondanivaló az volt, hogy ő szeretne valamit tenni, de az MSZP nem áll mögötte és nem támogatják.
Így értelmezve pedig, ha ez a beszéd munkára ösztönözte volna a frakciót, akkor nem lett volna ok nyilvánosságra hozni és még el is kezdték volna az országot rendbe tenni.
Ha ugyanis túl korán nyilvánosságra hozza, akkor az történik, ami most és a beszédben is mondta, hogy ez lenne, hogy megválasztanak egy másik pártot és nem lehet leváltani, az a másik párt meg nem akar rendet rakni. A beszédben ki is emelte, hogy a fidesz nem fogja az országot rendbe tenni, ezért kellene nekik.
Ebből adódóan nem tudjuk meg, hogy mi lenne. Én személyszerint azt se zárom ki, hogy ő szivárogtatta ki, mivel az MSZP még mindig nem csinált semmit.
Na akkor kis ismétlés töriből: Warsaw Pact = Varsói szerződés. Ilyen egyszerű.
És képbe teszlek még valamivel: "Mégis Oroszország sokkal fejlettebb." Mint micsoda? Mint Magyarisztán? Na ne röhögtess. Miben fejlettebb Oroszország? Pont ugyanolyan cinikus, hazug vezetése van mindkét országnak, azzal a kis különbséggel, hogy Putyinka meg meri tenni azt, amit Orbánka nem (pl. eltenni láb alól a kritikus hangokat), mert nem más, sokkal demokratikusabb országok lakosságától kapja a pénzt amiből aztán a pitscháját áztatja a horvát tengerparton vagy építgeti a családi kastélyt, hanem kizárólag a saját népétől lopja el. De hogy fejlettebbek lennének...?
Hát, szerintem minden országban van, aki szerint az ő országa rosszabb, mint a többi. Az USA-ban is, Németországban is, Japánban is. Ez akkor nem is feltétlenül rossz, ha az illetőt arra indítja, hogy jobbá, fejlettebbé tegye az országát.
Azzal sincs probléma, ha más országba költözik, és ott érzi jól magát. Vagy épp rájön, hogy otthon mégis jobb volt.
Aztán valaki meg el van telve, hogy az övé a legjobb ország a világon... ez is lehet alaptalan.
Magyarország egy gazdag nyugati ország, a világon nálunk nagyon sok szegényebb vidék van. Szerintem ne csak Európát nézzük az ilyen "versenyben".
Másrészt az sem mindegy, hogy aki fejlett és elöl van, ez mit jelent?
A világ mára eléggé összeért és a világcivilizáció jelenleg nagy magabiztossággal zakatol a fejlettség jelen definíciója után loholva az ökológiai összeomlásba. Tehát mondjuk fogyasztói kultúrában én nem akarnék fejlettebb lenni, sőt. Demokráciában lehetne valóban. Bár amennyire könnyen megvezethetőek vagyunk pl. reklámokkal, lehet, hogy jobb lenne egy ökologikus diktatúra...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!