Mikor fogja a MÁV kivonni a forgalomból az ezeréves mozdonyokat,kocsikat?
Mikor fogja a MÁV kivonni a forgalomból az ezeréves mozdonyokat,kocsikat?
Különösen a kocsikat. Egy merő kosz az egész! Nem vagyok kényes ember, de szinte levegőt alig lehet kapni a portól.
Az ablakokon nem lehet kilátni az ujjnyi vastag mocsoktol,ami le van rajta rakódva. Az ajtók vagy menet közben nyílnak ki , vagy a megállóban nem nyílnak ki egyáltalán, az utas meg sprinteljen gyorsan a poggyászokkal egy másik kocsiba,hátha indulásig még le tud gyorsan szállni.
Vagy a horogkeresztekkel telepingált, ammóniától illatozó, egy csepp vizet sem engedő illemhelységek. Szoktam figyelni a vonat takarítására alkalmazott dolgozók munkáját. Végigszaladnak a vonatokon, felveszik ami szemetet épp meglátnak a földön - kb 1-2 perces művelet -, majd mennek cigizni a peronok mellé.
A felsővezetékek folytonos leszakadását,késéseket,abszolválhatatlan csatlakozásokat, összeomlott rendszereket a jegyváltó automatáknál,és más,szinte már hungarikummá vált problémákat nem ecsetelem. Azokon kidühöngte magát már több generáció is. Unalmas.
A kérdés nem ezzel kapcsolatos.
Engem a könnyebben orvosolható higiéniás problémák érdekelnének,illetve a kocsik korszerűsítése.
Én a Dunántúlon szoktam vonatozni, itt becenevén Halbi típusú kocsik szoktak menni. Ezek jórészt tiszták, és most elkezdték felújítani ezeket, automatikus ajtókkal felszerelve.
Viszont a Fecske és Bp kocsik tényleg kritikán aluliak, azok nagyrészt a Dunától keletre szoktak járni.
De ha belegondolunk nagyon olcsó a vonatozás, és a költségvetésnek is inkabb kiadást jelent, mintsem bevételt.
Ha lenne helyettük más, kivonnák őket, de nincs.
Az előzőekhez fűződve: A tömegközlekedés pénzhiányának megoldására nem jegyárnövelés kell, hanem az állam kellene többet költsön a vasúti személyszállítás fejlesztésére és fenntartására, és a vasút vezetőségének értelmesen kellene az errek kapott pénzt felhasználnia.
A tömegközlekedés közjó. Azért szerintem nem árt érte némi használatni díj, de az a jó, ha pénzügyileg jobban megéri, mint autózni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!