Kedves honfitársaim! Van egy dolog ami már egy ideje foglalkoztat. Ez tényleg jó így?
Ugyebár van ez az erdő,erdő,erdő nevezetű gyermekdal. Nos, van benne egy részlet, mely így hangzik:"cukrot adnék annak a madárnak, dalolja ki nevét a babámnak"
De a cukor az mérgező a madarak számára. Tehát lényegében megmérgezi azt a madarat, aki ki meri mondani a szerelmének a nevét.
Mi van, ha egy gyerek ezáltal cukrot etet madarakkal?
Nem kellene ezt a zenét betiltani? Tehát
gyerekkorunk óta állatkínzásra sarkallnak minket azáltal, hogy ezt a zenét énekeltetik velünk? Vagy ha esetlegesen nem is állatkínzásról van szó, tényleg így kell bánni azzal, aki tudja a szerelmünk nevét?
Tisztelt 11!
Én csak néhány egyszerű kérdést tettem fel egy elgondolkodtató dologgal kapcsolatosan, nem erőltettem rá senmmit senkire.
Kedves kis 13!
Teljes szívemből sajnálom, de ezt már nem tudtam magamban tartani. Én csak segíteni akarok a madarakon.
Édes kis 14!
Meglehetősen lehetséges, hogy valószínű az, hogy talán igazad van. Csakhogy egy kisgyerek valószínűleg materiális értelemben fogja a cukrot értelmezni, még ebben a kontextusban is, és hát ugyebár valószínűleg gyermekek éneklik többnyire eme éneket.
Aranyos kis 15!
Persze, mondasz valamit, csak az a baj, hogy olyasvalamit, mellyel kénytelen vagyok nem egyetérteni. Merthogy balgaság volna összekeverni a természetes eredetű cukrot, a mesterségessel. Utolsó mondatod nem igaz, akkor lenne az, ha azt írtad volna, hogy az nem igaz, hogy a természetes eredetű cukor mérgező. Mivel a mesterségest, azt úgy fejlesztették ki, hogy az emberre ne legyen mérgező, igaz így is elég veszélyes, de annyira semmi esetre sem, mint a madarakra. És hát ugyebár mivel a mesterségesen előállított cukor akár több százszor is édesebb lehet, valószínűleg a gyerekek körében közkedveltebb, ezáltal akarva- akaratlanul előbb fog eszükbe jutni eme szituációban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!