Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy tudnék pénzt szerezni?

Hogy tudnék pénzt szerezni?

Figyelt kérdés

Anyám egyedül nevel engem és két testvéremet, így elég szűkösen élünk anyagilag, főleg most, mikor lassan már kajára is alig futja.

Én most kezdtem egy 2 éves OKJ-képzést, épp épp emiatt nem tudok teljes munkaidős álláshoz jutni, és őszintén szólva nem is szeretnék egy érettségivel tengődő eladó lenni.

Be vagyok jelentkezve diákszövetkezetekhez, de sajnos erre nemigen van munka lányoknak, hiába próbálok utánuk járni, úgyhogy még hétvégére sem tudok mit találni.

Gondoltam arra, hogy vállalnék angol korrepetálást általános iskolásoknak, de nem tudom, hogy mennyire kellenék, mert hiába van jó angoltudásom, jelenleg nem telik rá, hogy letegyek egy nyelvvizsgát.

Nincs valami ötletetek, hogyan juthatnék időnként pénzhez? Nagyon szükségünk lenne rá...

2010. okt. 7. 12:48
 1/8 anonim ***** válasza:

Bocs de őszinte leszek. Neked büdös a munka??

"őszintén szólva nem is szeretnék egy érettségivel tengődő eladó lenni"

Ha annyira kéne a pénz, bizony elvállalnád az ilyet is részmunkaidőben. Megszakadni se kell vele és még pénzed is lesz. Most nehogy azt hidd, hogy egy érettségivel mindenki kapkodni fog utánad, már csak azért is ezt mondom, mert nyáron én alig találtam diákmunkát, annyira nincs semmi.

Másik példa: csoportt6ársam a Mc Donald'sban dolgozik és nem szégyelli. Neki kell az albérletre a pénz, mert a tandíj mellett az már túl sok kiadás lenne otthon. És nem vlogat. Keres persze mást, de attól még csinálja és nem finnyáskodik

2010. okt. 7. 13:14
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem válogatok. Mint mondtam, keresem a munkát, de nem akarom otthagyni a sulit, mert egy érettségivel semmire nem fogom vinni.

Próbálkoztam a Mekiben is - közölték velem, hogy már beteltek s helyek, várjak.

2010. okt. 7. 13:38
 3/8 anonim ***** válasza:

részidő=suli mellett dolgozol, sehol nem írtam, hogy hagyd ott a sulidat

Nézegesd az expressz.hu diákmunkás álláshirdetésiet, hátha, bár rengeteg ott a kamuhirdetés (2000 ft/ óra ilyen-olyan promóciókon, mind kamu, én sajnos megjártam eggyel) meg esetleg ismerősöknél körbekérdezni.

2010. okt. 7. 13:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kellene egyből ráfogni, hogy büdös neki a munka.Nem tudjuk hogy az ország melyik részén él.És szerintem igaza van abban, hogy elvégzi a sulit.Jól látja a dolgokat.Nálunk a Dél-Alföldön ahol lakom sok diplomás embernek nincs munkája nemhogy a diákoknak.
2010. okt. 7. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:
okj se ér többet, mint az érettségi
2010. okt. 7. 14:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Miért ne érne többet???Kapsz egy szakmát!!
2010. okt. 7. 14:05
 7/8 anonim válasza:

Ennyi! Kapsz egy szakmát! Többet ér!

Sztem is neten nézegesd az állás hirdetéseket, és nem utolsó sorban higgy benne hogy találsz, és persze pozitívan állj a dolgokhoz! Minden jót kívánok!

2010. okt. 7. 15:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Esetleg a leendő szakmádhoz kapcsolódó cégeket is körbetelefonálhatod, hogy nincs- e szükségük segítségre. Így tanulsz is, gyakorlatod is lesz, s még pénzt is keresel (persze fontos, hogy milyen okj-st csinálsz)

Szerintem is bevállalhatsz könnyebb melókat (pl: eladó, recepciós, lóti-futi stb.), mert nem kapkodnak az emberek után két kézzel. (Én diplomásan is voltam eladó nyaranta, nem szégyen az, sőt még takarító is.)

A lényeg, hogy ne utáld, amit csinálsz. Ha már van melód, akkor könyebben tudsz keresgélni.

Érdemes az ismerősöket is megkérdezni, hátha tudnak segíteni. a DiákMeló-s irodák levonnak egy csomó pénzt.

Gyermekfelügyelet, házi segítségnyújtás időseknek,betegeknek, takarítás, bevásárlás, korrepetálás.

Mi az, ami érdekel?

2010. okt. 7. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!