Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szentpétervárnak miért magyar...

Szentpétervárnak miért magyar a neve?

Figyelt kérdés
Régen magyar terület volt?

2023. febr. 2. 21:16
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
0%
Csak óvatosan, azzal a Szentpétervározással! Még azt hiszik az oroszok, hogy meg akarjuk szállni Oroszországot, már el kezdtük átnevezni a városaikat !
2023. febr. 5. 00:40
 42/60 Darius- ***** válasza:
55%
41- Miért hinnék, talan azt hiszed olvassak ezt ?
2023. febr. 5. 02:13
 43/60 anonim ***** válasza:
14%

Aha kösz az oktatást

Ik ben geen Nederlander,ik ben Hollander

Hangzott el egy 70+ éves bàcsika szájából

Tán csak jobban tudta mint te.

Sokat utazom,sok nyelvet beszélek és sok sok emberrel állok le beszélgetni

Biztos csak ugy irtam a holland és spanyol dolgokat

A lepontozók meg ha nem hiszik,szerintem a neten is van sok minden mind a két országról.

🤣😂Magyarul meg az a helyes ,hogy Németalföld 🤣😂👊🏻

Kopp

2023. febr. 5. 06:55
 44/60 anonim ***** válasza:
62%

Csak tudod ez nem úgy működik, hogy annak van igaza aki erőszakosabban mondja a magáét. :D Hollandia hivatalos neve saját nyelvükön Nederland. Így szerepel a holland alkotmányban is. Erre meg jössz a bácsikával, ez aztán az ütős érv xd

Igen, nem hivatalosan a holland is használatos bizonyos körökben az ország megnevezésére, történelmileg meg egy szűkebb régiót jelentett a mai Hollandián belül. De 2023-ban vagyunk az ország egész területének az elnevezése Nederland, és minden polgárának függetlenül attól hogy az ország mely részéből származik nederlander. A történelmi Németalföld meg nem bőven átnyúlt a mai Belgium területére is.

[link]

De nyilván te jobban tudod mint az alkotmányozók, meg Hollandia hivatalos kormányzati oldala mert sokat utazol, és sok emberrel beszélgetsz xdd

Spanyolország elnevezéséről is hülyeséget írtál, mert nem valami random király találta ki, hogy espana legyen inkább az elnevezése. Ha annyira sok nyelvet beszélsz, akkor tudod hogy a spanyol nyelv eleve beilleszti az -e magánhangzót a szóeleji mássalhangzótorlódás feloldására. Latina spuma -> espuma, latin Stephanus-> Esteban. De a terület neve már a latinban is eleve Hispania volt, és már a középkori spanyolban espanának hivták. Szóval ezt a hülyeséget nem tudom melyik éjjel álmodtad meg, de a spana a spanyol nyelv teljes logikájával szembe menne :D Persze hogy mindenki lepontoz akinek minimális dunsztja van a témáról.

2023. febr. 5. 08:14
 45/60 anonim ***** válasza:
12%
A linken behaltam
2023. febr. 5. 08:24
 46/60 anonim ***** válasza:
22%
Nem akarok a vitátokba szólni de az hivatalosan Koninkrijk der Nederlanden
2023. febr. 5. 08:27
 47/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlenül nem Koninkrijk Holland.
2023. febr. 5. 08:32
 48/60 anonim ***** válasza:
21%

Hol és mikor mondtam erőszakosan a magamét?

A spanyolos részről is kérlek linkelj vanamit,de ha lehet olyan legyen mint a holland link

Ez egy jó ötlet volt ám tőled

Amúgy azt tudtad,hogy ha hollandiában van regisztrált lakcimed akkor Nederlander nek “minősülsz”?

Link is van róla de azt majd megkeresed

2023. febr. 5. 08:34
 49/60 anonim ***** válasza:
17%

😂🤣😂🎉💚🎈😂🤣

Még jó hogy Szentpétervárral kezdődik a kérdés azt eljutottunk a spanyolokon át a hollandokig

Valaki kivesézné az osztrák-magyar monarchiát?

2023. febr. 5. 08:37
 50/60 anonim ***** válasza:
22%

Behalhatsz, az a holland alkotmány gondoltam azzal már csak nem vitatkozol.

Hollandiát alapból csak példának hozták fel, párhuzamként Szentpétervárra de kezdtél el beleokoskodni a 0 tudásoddal. De téma lezárva, olvass inkább legközelebb mielőtt osztod az észt, ennyi.

2023. febr. 5. 08:41
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!