Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az angol James név a magyar...

Az angol James név a magyar Jakabnak felel meg? Egy James mikor ünnepelje a névnapját Magyarorszàgon?

Figyelt kérdés
Úgy olvastam, hogy a James a Jakabnak felel meg, pont úgy a Jacob is. Tehát James = Jacob és ők mindketten Jakab.

2023. jan. 23. 05:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
10%

Jimmy, Dzsimi, Zambo, azt sem tudom ki az, meg hogy hivatta magat Amerikaban.

Tobbi szoveged nem erdekel, erted, firkalj csak tovabb.

2023. jan. 24. 14:40
 22/27 anonim ***** válasza:
63%
Jacob az nem a Jákob?
2023. febr. 2. 22:17
 23/27 anonim ***** válasza:
68%
#22 De, csak eppen a Jakab es a Jákob az ugyanaz a nev. Giacomo, Yaakov, Jacob, James, Jacques, Jakub, Jaco v. Jago, mind-mind ugyanaz.
2023. febr. 2. 23:19
 24/27 anonim ***** válasza:
54%

"a Jakab es a Jákob az ugyanaz a nev"

Max. az eredetük ugyanaz. A magyar nyelvben két külön név. Ha valakit úgy hívnak, hogy Kovács Jakab, akkor nem adhatja meg hivatalos papírokon azt, hogy Kovács Jákob. Ez olyan, mint az Attila-Atilla-Etele meg az András-Endre ügy: ezek is külön-külön nevek a magyarban, hiába egy tőről fakadnak. (Van még valami O-betűs férfinév is, aminek van valami gyakrabban előforduló változata, az melyik is?)

2023. febr. 3. 06:53
 25/27 anonim ***** válasza:
58%
#24 na ezt hivjak szorszalhasogatasnak. Kulon irasmod, de ugyanaz a nev. Ne keverjuk ossze az etimologiat a hivatali nyilvantartassal, koszi.
2023. febr. 3. 09:14
 26/27 anonim ***** válasza:
Volt vmi mese, amiben volt vmi Janek, v Jamek.
2023. febr. 3. 18:50
 27/27 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy ekkora port fog kavarni ez a kérdés 👀🍿
2023. febr. 3. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!