Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más is úgy látja egy rémes...

Más is úgy látja egy rémes hely lett a Facebook?

Figyelt kérdés
Egyrészt jönnek a nyilvánvaló átverés hirdetések (kaszinó, stb), másrészt azt látom, hogy az eddig követett oldalaim alatt olyan frusztrált fröcsögés van, hogy ijesztő. Egy két értelmes hirdetés van, ami talán érdekel (pl üzleti tréningek), de az alatt is oda nem illő, IQ 0 emberek kommentelnek és szinte már sajnálom a hirdetőt (persze értem, részben celozhatna jobban is). Szóval csak nekem tűnik fel, hogy a Facebook sokat változott negatív irányba? Egyáltalán lenne értelme üzleti hirdetesre használni?
2022. dec. 20. 08:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
16%
Nem értek egyet mert a csoportokban nagyon is intelligens emberek vannak , neked lehet tetszene a Quora nevű hely ott talán megtalálnád azt amit keresel .
2022. dec. 20. 08:33
 2/22 anonim ***** válasza:
85%
A Facebookot ma már mindenki csak arra használja, hogy odajár levezetni a rosszindulatot, gonoszságot, irigységet, az egész életében felhalmozódott sérelmeit. A legundorítóbb, legprolibb közösségi oldal.
2022. dec. 20. 09:37
 3/22 anonim ***** válasza:
87%

A Facebook már egy ideje nem azt képviseli, ami miatt elindult. Az emberek teljesen elferdültek, a nyugdíjasok rájöttek, hogy kaptak egy felületet, ahol bátran leírhatják azokat a véleményüket, amiket nem mernek élőben kimondani, mert interneten keresztül senki nem kever le nekik egyet.

Mindenki okosabb a másiknál, és sorra nyelik be a hazugságokat. Akik tudják helyén kezelni a Facebookot, azoknak lehet hasznos is, de a többség nem azért jár fel, hogy a hasznát megtalálja.

2022. dec. 20. 10:38
 4/22 anonim ***** válasza:
47%
A Facebooknak nincsen hasznos része. Ami hasznos lenne vagy értelmes, azt is ellepik előbb-utóbb a fröcsögő, rosszindulatú emberek. Sajnos a facebookot még külföldről is jellemzően olyanok használják, akik megkeseredettek és tombol bennük a düh. Valamiért ez az oldal egy ilyen hellyé alakult.
2022. dec. 20. 10:44
 5/22 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem jobb volt, amikor még csak tinik és huszonévesek voltak, és egy lazább, kötetlenebb légkör uralkodott. Az idősebb generációk betódulásával jött a sok agresszió és olyan társasági "normák", amik elől sokan az internetre menekültek - pl. üres jópofizás olyanokkal, akiket valójában nem kedvelsz, de mivel egy helyen laksz / dolgozol velük, ezért be kell őket jelölni.

Az első meg nem értem miről beszél, könyves, filmes, zenés csoportokban is a tagok 96%-a buta, még helyesen írni se tudó, rém egyszerű ember. Szórakoztató irodalmas csoportban nem lehet mélyebben elemezni a könyvet, mert leragadnak ott, hogy XY szereplő milyen jó pasi vagy nő, és a szerző akkor is egy tévedhetetlen zseni, ha nem az. Szépirodalmas csoportban nem lehet mélyebben elemezni a könyvet, mert leragadnak ott, hogy akik szórakoztató irodalmat olvasnak, azok milyen hülyék, ők milyen felsőbbrendűek, amiért nem olvassák, és ha nem tetszik egy kötet, akkor hülye vagy, és nem érted.

2022. dec. 20. 10:48
 6/22 anonim ***** válasza:
0%
Első válaszoló vagyok miért kellet lepontozni , persze vannak rossz helyei is pl(Marketplace) de szerintem nem annyira rossz mint ahogy leírjátok.
2022. dec. 20. 10:58
 7/22 anonim ***** válasza:
87%
#5 Abszolút így van. Hiába jönnek itt azzal, hogy helyén kell kezelni és akkor hasznos, meg, hogy az értelmes csoportokban nem ez megy...dehogynem. Pont azért egy undorító hely az fb, mert ott nem csak az idióta oldalak vannak tele hülyékkel, hanem az értelmes tartalmaknál is ez megy. A legtöbb oldal, amiket a közösségiken követek az szépirodalommal vagy művészetekkel kapcsolatos, de a facebookon ez is egy agyhalál. A szépirodalmi csoportok tényleg nem szólnak másról, mint a szórakoztató irodalmat olvasó emberek fikázásáról. A művész csoportoknál egymás fikázása megy, vagy a "csak az a művész, aki realisztikus stílusban rajzol" proli agymenés.
2022. dec. 20. 11:01
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
#7 Sok zenés csoportban meg abból áll a közösségi élet, hogy megosztják valami kis 13-14 éves kislány TikTok vagy Instagram tartalmait, aztán 30-40 éves felnőtt emberek (?!) gúnyolódnak rajta, hogy milyen ronda, mennyire nincs ízlése, hány pofont adnának neki a szülei helyében.
2022. dec. 20. 11:09
 9/22 anonim ***** válasza:
71%

#4, #7: aki tudatosan használja a Facebookot, annak hasznos/szórakoztató is lehet. Nem egyszer nyertem már nyereményjátékon, látok aktuális képeket azokról az ismerősökről, akikkel nem tartom a kapcsolatot, de jó látni, hogy még léteznek, vásároltam már pár dolgot a Marketplace-en, és én is adtam el. Jópár olyan csoportot/oldalt követek, ahonnan hasznos információkhoz jutottam. Van, hogy feldob 1-1 olyan hirdetést, ami még érdekel is, ajándékot is vásároltam már ez alapján. Meg na, azért vannak dolgok, amik a facebook által kerültek elém, vagy általa tájékozódok engem érdeklő dolgokról.

Nem mondom, én is állandóan belefutok az egymás fikázásába, és elszörnyülködök, hogy milyen borzasztóan primitív emberek élnek szeretett országunkban, és ennyi.

2022. dec. 20. 11:10
 10/22 anonim ***** válasza:
13%
A Facebook tök jó dolog. Lehet kommentelni eltűnt gyerekek képei alá, hogy "dugnám". 😀
2022. dec. 20. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!