Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek külföldön jobb...

CSakegyCSávó kérdése:

Szerintetek külföldön jobb lenne élni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A minap hallottam egy sütizőben egy apa-fia párost beszélgetni ebben a témában.

A kb 8 éves kisfiú szerint idehaza rossz az élet és ő biztosan ki fog költözni valahova,amikor 18 lesz.Elég dúrván már-már útálattal beszélt Magyarországról.

Innen a kérdés.

Továbbá,hogy gondoljátok:

Hasznos-e a mai fiatalságba belenevelni azt az elképzelést,hogy máshol jobb lenne élni,vagy károsnak érzitek(nem hiszem,hogy egy 8 körüli gyereknek ilyesmi jutna eszébe magától)?

Sok ismerősöm beszél/gondolkodik úgy,mint ez a kisfiú a sütizőben.

Szóval mondhatni gyakori ez az észjárás manapság,és nem csak fiataloknál.

2022. dec. 1. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem egy 8 éves gyerek saját gondolata, tutira nem.

Azt szajkózza vissza, amit maga körül hall.

2022. dec. 1. 15:19
 2/7 szvicsi válasza:
21%

Ha egy nyolc éves ezt mondja akkor én is csomagolok....

Na de komolyan miért lenne külföldön jobb az élet? Mert több a pénz? Igen de drágább is az élet ott, itt Mo-on nem fenékig tejfel minden, de legalább itt a te nyelveden beszélnek, itt itthon vagy, ha elmész külföldre beszéled a nyelvüket te akkor is külföldi leszel és ez sokban megnehezítheti az életed, van olyan ország pl ahol a külföldi tényleg nem szerezhet ingatlant stb...

2022. dec. 1. 15:36
 3/7 anonim ***** válasza:
94%

Én a saját példámból tudok kiindulni. 6 éve, 25 évesen jöttem ki Németországba, mert Magyarországon, annak ellenére, hogy jó szakmám volt, nem nagyon láttam, hogy hogyan építsem fel az életemet.

Életem legjobb döntése volt ezt meglépni. Bár az első évek kemények voltak, de mostanra beeérett a munkám gyümölcse.

És rengeteg olyan dolog miatt is, amire korábban egyáltalán nem gondoltam.

2022. dec. 1. 15:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön jobb az élet, anyagilag is valamivel, de föleg az emberek egész mások, mint MO-on, nincs az a lehúzó, depresszív, rosszindulatú környezet, ami MO-ra jellemzö

Jópár éve élek Németországban, és soha, de soha nem mennék vissza MO-ra, még akkor sem, ha itt fele annyi lenne a jövedelmem, egyszerüen az emberi oldal miatt.

2022. dec. 1. 15:51
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Az USA a Bibliában leírt tejjel-mézzel folyó Kánaán! Én ott élek! Arany mezők, ezüst folyók!

https://www.youtube.com/watch?v=FqxJ_iuBPCs

Minden reggel így kelek:

https://www.youtube.com/watch?v=_EDS7pt4kno

2022. dec. 1. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem életem egyik legjobb döntése volt külföldre költözni, de ez tipikusan olyan dolog, ami nagyon személyfüggő és nagyon sok mindentől függ. Én csak egy ember vagyok csak egy tapasztalattal.

26/N

2022. dec. 1. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:

7: te aztán biztos rengeteg tapasztalattal rendelkezel Németországról.

Tény, hogy más, mint az USA. De én számos dolgot látok, amiben jobb.

2022. dec. 2. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!