Megmondanátok, h miért van ez? Mit tudok ellene tenni?
Én kárpátaljai vagyok, egy határmelletti városban élek és kb 100km-rel messzebb járok tanulni.Ahol tanulok, az a város a hegyekben van meg minden.Ez volt a felvezetés, most jön a gond.Én, mint magyar, mint kulturált ember, úgy öltözködök\hordom a hajam...szóval úgy nézek ki, ahogy akarok...nem öltözködök bénán, van stílusom stb.Növesztem a hajam, de itt, ahol tanulok, ebből olyan komoly viták vannak, h egy fiúnak hogy kell kinéznie.Minden nap végig hallgatom az oszt.ban, h miért nem vágatom le a hajam, miért nem borotválkozok meg (körszakállam van csak).Ez engem nem érdekel, mert mondtam, h nehogymá' úgy nézzek ki, ahogy ti mondjátok, de tényleg majdnem minden nap meg kell ezt hallgatnom, h milyen hülye vagyok stb.Nem érdekel, mert otthon így a normális, tolerancia is van a világon, de ezek a kemény fejű parasztok ezt nem értik.Persze van, aki normális, aki tolerál meg minden...van hosszúhajú ismerősöm itt, őt meg hülyének nézik..."mert egy fiú ne hordjon hosszú hajat, mert egy fiúnak rövid KELL, h legyen a haja" (de ki szerint!?Hát kinek mi köze hozzá, h milyen a másik?!)Akk sem fogom azt tenni, amit ők akarnak, csak picit már kellemetlen ezt hallgatni.Nekem a barátaim otthon, velem együtt, úgy néznek ki, ahogy akarnak.Az oszt.ban az összes létező elvet felhoztam.Mi közük hozzá?!Én nem itt élek, akk úgy nézek ki, ahogy akarok stb...de semmi...egyszerűen mit tegyek ez ellen :S
Miért járok színes ruhákban, miért hordok szakadt nadrágot...Azért, mert úgy nézek ki, ahogy akarok, és én sem szólok bele, h nincs meg a fél fogsoruk, mégsem kezdenek semmit, meg hogy régi, divatja múlt ruhákat hordanak...És még a lányok is ezekre a tapló, büdös parasztokra buknak, az európai külsejű emberekre rá se néz a nagytöbbség.Most nyugodtan azt lehet hinni, h lenézem őket...nem őket nézem le, csak azt, amit képviselnek...a tahóságot!
Mondd meg Nekik, hogy ahol Te laksz, ott ez a normális, és ott mindenki ilyen, így Neked is ilyennek kell lenned, mert Te oda tartozol! Mindenkinek joga van a szülőföldjét képviselni, és ahhoz is, hogy megválassza hogy hogyan akarja képviselni.
Azok a barátaid pedig, aki csak a külsőddel foglalkoznak és azt kritizálják, igazából nem is a barátaid. Az én barátom lehet punk vagy skinhead, cigány vagy kínai vagy nagypajeszú zsidó, lehet félszemű vagy kampókezű, ha a barátom, akkor Őt ÍGY FOGADOM EL. Ha nem tudom elfogadni úgy ahogy van, akkor abban a barátságban valami nem stimmel.
A Híres emberek képe pedig nagyon jó ötlet!
Széchenyi Ferenc: [link]
Karl Marx: [link]
Bonaparte Napoleon: [link]
Hunyadi Mátyás:
Hunyadi János:
Szent István király:
Liszt Ferenc:
Liszt Ferenc fiatalon: [link]
Kodály Zoltán: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!