Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi számít alapvetőnek ha az...

Mi számít alapvetőnek ha az ember "hivatalosan" goth szeretne lenni?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéu megfogalmazni mire is gondolok itt de....

Először. Nem a divatmajmolás a cél. Érdekel a történelmük, a részletes ideológiájuk amiről ugyan nem tudok nagyon sokat még, de amit már igen azt teljesen magaménak érzem. Látom benne magam. Tetszik a gondolkodásuk, ahogy látják a világot.

De a kérdés hogy mim azok az alapvető dolgok amikkel tisztában kell lenni ha az ember tényleg közéjük szeretne tartozni. Bújom a wikipédiát meg mindenféle fajta oldalt de kevésnek érzem.

Gondolok itt az alapvető goth rock/darkwave bandákra is.

Akiket ismerek meg hallgatok egyenlőre az a Sister of Mercy, The cure és a Blutengel.

Igyekeztem úgy megfogalmazni hogy ne jöjjenek olyan válaszok hogy "Ha az lennél nem kérdeznéd" meg "Erre születni kell" meg társai. Tényleg szeretnék közéjük tartozni.

2022. nov. 28. 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Te melyik vagy?

2022. nov. 30. 19:11
 2/4 anonim ***** válasza:
25%
A legfontosabb, hogy meg tudja mondani több elmegyógyintézet folyosójának belső falfestését.
2022. nov. 30. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell túlbonyolítani. Ha szereted a post-punk, gothic rock, darkwave zenét, és a mondanivalójával is tudsz azonosulni, akkor már goth vagy, ha annyira “nem jön be”, akkor nem vagy az. 😅

Idővel egyre több előadót ismersz majd meg. Senki nem fogja leharapni a fejed, ha kezdetben még nem tudod felsorolni az összes banda összes tagját és nem ismered a világ összes goth lemezét.

A gothic.hu oldalt ajánlom, mert ott van az összes hiteles információ a témában. A Wikipédián nagyon sok hülyeséget írnak. Konkrétan hosszabban ömlengenek az alaptalan sztereotípiákról és a columbine-i mészárlásról, amit Manson fan gyerekek követtel el (ergo: SEMMI köze nincs a gothokhoz), mint magáról a zenei színtérről, a Batcave-ről, a budapesti Fekete Lyukról, és minden másról.

2022. dec. 1. 10:51
 4/4 A kérdező kommentje:

Úgy igazából a gondolkodásuk meg a látásmódjuk ami elsőnek megfogott. Ahogy a sötétséghez viszonyulnak.

Ez volt a legelső. Aztán a amikor belehallgattam kíváncsiságból a zenéjükbe, uh mondom ez nagyon jóféle. Azóta egyre több bandát igyekszem megismerni miközben értelmes anyagot próbálok találni az ideológiájukról. Történelmükről.

De megnézem az oldalt amit ajánlottál kedves harmadik. :)

Igen ettől paráztam eddig hogy minél több "alap" bandát megismerjek. De akkor megnyugodtam.

Nem ismerek annyira gótokat. Nem tudom mennyire "szigorúak" az újakkal szemben.

Aztán persze nyilván büszkén hordani is akarom a színüket.

Én is úgy érzem hogy mindenkinek saját megítélése hogy mikor tartja magát gótnak. Persze szerintem illik ismerni legalább a hátterüket.

Köszönöm 😁😁😁

Az elsőnek pedig: ez jó kérdés. Még nme tartom magam annak de valószínűleg a klasszikus full fekete "romantic" jellegű gót áll közelebb az ízlésemhez.

2022. dec. 1. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!