Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nőket nem zavarja, hogy az...

A nőket nem zavarja, hogy az LMBTQ-mozgalom a nők számára káros dolgokat ér el?

Figyelt kérdés
Pl. női szépségversenyen direkt nővé operált férfiaknak adják a díjakat, vagy egyes cégek már megengedik, hogy férfiak a női vécébe menjenek, ha nőnek gondolják magukat stb.

2022. nov. 17. 17:38
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
71%
Nem vagyok aktivista, lusta vagyok táblákat készíteni meg tüntetéseken az öklömet lóbálni olyan embereknek, akik ha újjászületnének se értenék meg, hogy milyen lehet ilyen társadalmi elutasítottságban élni.
2022. nov. 19. 10:22
 32/39 anonim ***** válasza:
78%

"Nagyszerű. Akkor nem kell megváltoztatni a férfi-nő felosztást, és hogy a férfiak és nők hova mehessenek. A transzok majd megoldják."

A bináris transzok eddig is megoldották, számukra ez sosem okozott gondot. Pontosabban de, amióta a jobberek folyamatosan ezen rugóznak, azóta több transznemű és cisznemű nőt vertek vagy aláztak mef más cisznemű nők csak azért, mert nem tartották őket eléggé nőnek. De arra is van példa, hogy egy transznemű férfi követte az általad elvárt elvet, miszerint mindenki a biológiai nemének megfelelő mosdót használja, meg is verték érte: [link]

2022. nov. 19. 11:02
 33/39 anonim ***** válasza:
Szegény pedók is társadalmi elutasítottságban élnek.
2022. nov. 19. 18:40
 34/39 A kérdező kommentje:

#32: "Pontosabban de, amióta a jobberek folyamatosan ezen rugóznak, azóta több transznemű és cisznemű nőt vertek vagy aláztak mef más cisznemű nők csak azért, mert nem tartották őket eléggé nőnek."

Úgy érted, amióta a woke balosok és az LMBTQ ezt a témát kezdte nyomatni orrba-szájba.

"De arra is van példa, hogy egy transznemű férfi követte az általad elvárt elvet, miszerint mindenki a biológiai nemének megfelelő mosdót használja, meg is verték érte"

Akkor menjen a másikba, oldja meg. Ennyi kellemetlenséget mindenki el tud viselni, de ha nyíltan megengedjük, hogy mindenki abba a vécébe menjen, amelyikbe akar, az sokkal több kellemetlenséget fog okozni.

2022. nov. 19. 19:06
 35/39 anonim ***** válasza:
71%

"Úgy érted, amióta a woke balosok és az LMBTQ ezt a témát kezdte nyomatni orrba-szájba."

Fordítva ülsz a lovon. A "woke balosok" és az LMBTQ kb a '60-as évek óta totális egyenlőséget szeretnének a ciszheterók és az LMBTQ között, ez nem új. Ami új, hogy most már, hogy Nyugaton a jobboldal nem tud a melegek ellen hergelni (mert azt a kultúrharcot már elvesztették), most a transzneműek ellen agitálnak, hogy hátha talán ez most sikerülni fog (nem fog, a jobboldal minden kultúrharcot előbb-utóbb elveszít). Ez, hogy mindenki szabadon dönthessen a nemi identitásáról, már nagyon régóta eleme a baloldali szociálpolitikának, csak mivel viszonylag kevés embert érint, eddig nem volt annyira nagy dobra verve. Magyarországon kb. A rendszerváltás óta lehetett például jogi és orvosi nemváltást kérvényezni, a nagyközönséget tulajdonképpen hidegen hagyta, egészen addig, amíg a jobberek el nem kezdtek riogatni azzal, hogy majd a transznemű hittérítők átoperálják az ovisokat.

"Akkor menjen a másikba, oldja meg. Ennyi kellemetlenséget mindenki el tud viselni, de ha nyíltan megengedjük, hogy mindenki abba a vécébe menjen, amelyikbe akar, az sokkal több kellemetlenséget fog okozni."

Tehát akkor mindenki a saját nemi identitásának megfelelő mosdót használja, de azért ne dönthessen arról, hogy melyik mosdóba megy. Én ezen már nem tudok kiigazodni, hogy te itt most igazából mit szeretnél :D

Most akkor írd le kerek-perec: egy transznemű nő (tehát olyan nő, akinek a biológiai neme férfi), akkor most a női, vagy a férfi mosdót használja? Mert te írtad itt azt is, hogy mindenki a biológiai nemének megfelelő mosdót használja, most meg azt írod, hogy inkább a társadalmi nemének megfelelő mosdót kellene használnia.

Azt meg szerintem nem kellene elbagattelizálni, hogy embereket megvernek azért, mert lehetetlen helyzetbe kerülnek. Az eset olyan helyen történt, ahol ez szabályozva volt, hogy a transznemű nők a férfi mosdót, a transznemű férfiak pedig a női mosdót kell, hogy használják, ő követte a szabályokat, megverték érte. Ha nem követi a szabályokat, akkor meg azért jár a retorzió.

Szerintem két ésszerű megoldás van: vagy hagyjuk a francba ezt a nemek alapján szegregált mosdó témát, és legyenek mindenhol uniszex WC-k, zárható fülkékkel, vagy mindenki menjen oda, ahová neki jól esik. Mert ez, hogy szervezeti, neadjisten állami szinten próbálják szabályozni, hogy ki hova mehet, meg hova nem, ez csak konfliktust szül...

2022. nov. 19. 21:33
 36/39 A kérdező kommentje:

#35: Nincs igazad. Ha nem tűnt volna fel az utóbbi évtizedekben kezdte a szélsőséges woke baloldal nyomatni ezeket a témákat, amire a jobboldal csak reagált.

Szerintem mindenki menjen a születési nemének megfelelő vécébe, max ha egy transz nagyon nem néz ki a nemének megfelelően, akkor bemegy a másikba. De ezt nem szabad törvényileg engedélyezni, mert akkor mindenki oda megy, ahova akar, és sokkal több baj lesz belőle.

"Azt meg szerintem nem kellene elbagattelizálni, hogy embereket megvernek azért, mert lehetetlen helyzetbe kerülnek."

Ahogy azt sem, amikor férfi erőszakolókat női börtönbe tesznek, mert nőnek vallják magukat. Ez valahogy mégse zavarja a transzpártiakat.

"Szerintem két ésszerű megoldás van: vagy hagyjuk a francba ezt a nemek alapján szegregált mosdó témát, és legyenek mindenhol uniszex WC-k, zárható fülkékkel, vagy mindenki menjen oda, ahová neki jól esik."

Nem fogunk felrúgni egy elfogadott, az emberek 99,4%-ának komfortos megoldást egy 0,6%-nyi kisebbség miatt. Vagy ha igen, akkor én is követelem, hogy nekem is legyen külön vécé, elvégre 1 ember jogai is számítanak, én pedig nem szívesen megyek a közös vécébe.

2022. nov. 19. 21:40
 37/39 anonim ***** válasza:

"De ezt nem szabad törvényileg engedélyezni"

De ez mindig is törvényileg engedélyezve volt. Nincs semmiféle törvényi szabályozás, hogy ki melyik WC-be mehet. Senkit nem visz el a rendőr azért, mert férfi létére a női WC-be megy. Amikor a lányom még kicsi volt, gyakran kellett a női WC-be mennem, mert csak ott tudtam kicserélni a pelusát, mert a férfi mosdóban erre ritkán volt lehetőség. Szerencsére mostanában már egyre gyakoribb, hogy a férfi mosdóban is lehet pelenkát cserélni, de sok helyen még mindig az a sztenderd, hogy csak a női mosdóban van erre kijelölt hely.

"Ahogy azt sem, amikor férfi erőszakolókat női börtönbe tesznek, mert nőnek vallják magukat"

Az, amikor transznemű személyeket a biológiai nemüknek megfelelő börtönökbe raknak, sokkal súlyosabb következményekkel jár. Erőszaktevőket amúgy sem lenne szabad csak úgy összereszteni a többi rabbal, nemi identitástól függetlenül, mert annak sosem lesz jó vége.

"Nem fogunk felrúgni egy elfogadott, az emberek 99,4%-ának komfortos megoldást egy 0,6%-nyi kisebbség miatt."

De hát a jelenlegi norma az, hogy mindenki azt a mosdót használja, amelyiket szeretné. Te vagy az, aki ezen változtatni szeretne. Vagy te csak azért használod a férfi WC-t, mert azt hitted, hogy ez törvényileg szabályozva van? :D

2022. nov. 20. 08:46
 38/39 anonim ***** válasza:

Kérdező... Hidd el az igazi kellemetlenség nem minket kívülállókat zavar... Hanem nekik nehéz a helyzet.

Ha pedig kell pisilni vagy valami, akkor menni kell.

Nem tudom mit ártott neked bárki... Vagy csak szimplán emberként nincs helyén agyad és szíved...

2022. nov. 21. 23:33
 39/39 anonim ***** válasza:

Kérdező... Személyesen ismersz mássággal rendelkező személyt???

Mert nem hiszem. Empátia meg alig van benned...

Felajánlom: gyere egyszer el a családomhoz, ismerőseimhez, majd a nap végén kikérdezem véleményedet mindenkiről egyesével és SOKK fog érni téged. Garantálom.

Talán a szégyenérzeted is bekapcsolna, milyen vulgáris, lekezelő vagy velük szemben...

Ők... akik nem tehetnek arról, mi a helyzet.

Tanuld meg mindenek előtt az EMBERT és személyiséget nézni, értékelni.

No meg tapasztalatlanul nem szép dolog ilyeneket írni.

Nem szeretem, amikor információhiányos okoskodik vagy/és kaffog, háborodik fel...

Elszomorít, hogy emberként nem tudod kezelni embertársaid.

Azt pedig ne feledd:

Mindig mindenkinek más-más dolgok lesznek az erősségei kortól, nemtől függetlenül!

Ismerek olyan nőt, aki földre terítette 2 méteres haverunkat.

Ismerek olyan férfit, aki vékonyka, nőiesebb arcú, pedig hetero.

Az elfogadás pedig nem azt jelenti, szeretni kell, seggrepacsizni stb.

Csak emberként kezelni.

Ahogyan bemész a másik város kisboltjába és köszönsz emberként az ott dolgozóknak stb.

Számtalan más előnnyel is járna, ha elfogadná a világ a különböző embereket és nem csak a heterókat.

Az lenne a jó, ha hetero szinten lenne "semleges" elfogadott.

Miért?

Pl ha anno tudtam volna egyik srácról, hogy meleg, akkor nem kajtatok utána és csap pofon az infó tőle, hogy mi a helyzet.

Vagy barátnőm szerelmi vallomása felém...

Stb.

Mindenki tudná a nemi identitásának megfelelő személyt. Sokkal könnyebb lenne.

Főleg nekik. Régen sokat gondolkodtam, milyen lehet számukra mindez. Mennyivel nehezebb lehet a párkeresés.

Heteroként is zakatol a szíved, ha helyzet van, kedvelsz valakit/megtetszik.

Elhívni randira vagy megkérni járásra stb.

Ugye visszautasítástól belül sokan feszültek.

Képzeld el milyen nehéz lehet nekik. Torpedózás kb.

A másik fél reakciójáról nem is beszélve.

Nagyon undorítóan is tudnak bánni az emberek egymással.

Jómagam ennek ellentetje vagyok. Akárki vallott szerelmet vagy kért fel randira, azzal keztem, hogy megköszöntem és értékeltem bátorságukat, mert sokaknak nagyon nehéz lépés és sokkal jobb nekik is ez a hozzáállás.

Sokféle ember vallott nekem. Mindegyikben az embert láttam.

Volt, aki vállamon sírta ki magát, mint egykor barátnőm, volt, aki bedepizett és elkísértem stb.

Picit legyél emberibb, kedves, kérdező.

Ne csak egy aspektust láss.

Kíváncsi lennék arra is, hogy életedben hány emberhez volt szerencséd, vagy hogy hány kultúrához.

Mindenkinek jól esik, ha valamiben teljesít.

Biztos neked is jól esne valami.

Nekem pl jól esik, hogy asztalosok, barkácsoló emberek szakmailag is elismerik munkáimat. Ugyanis nőként az alap faszerkezettől a kárpitozásig kivitelezek bőrkanapékat BJD-knek, kisállatoknak.

Pedig "pasis szakma". Hetero vagyok és nő.

Régen a nők pl nem mehettek művész mesterekhez se tanulni, ki volt sajátítva a pasik részére a művészet is.

Hála égnek mára már ilyen sincs.

Az emberiség fejlődik. Remélem fog még, főleg fejben.

Belerokkannék, ha nem alkothatnék egyik kedvelt művészeti ágamon se, csak azért mert nő vagyok.

Eddig a női-férfi egyenlóségért küzdött a világ, most pedig ezen nemek részleteiért.

2022. nov. 22. 00:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!