Miért büszke valaki a "másságára"?
Sokat hallani manapság, hogy "meleg büszkeség", "büszkén vállalja homoszexualitását"... ha ebbe beleszületik valaki, akkor miért kell vele büszkélkedni? Mi lenne, ha valaki azt mondaná, "büszke heteroszexuális vagyok", gondolom ez már manapság homofóbia. Hiába vagyok 191 centi, nem kérdekek vele, hogy "büszke vagyok magasságomra", mit tettem érte? Ez egy érdem?
Egy másik dolog: multicégnél dolgozom, és egyszer egy megbeszélésen következetesen "she"-ként utaltam az egyik, általam nőnek vélt résztvevőre, majd nem sokkal később szinte lecseszett a közös munkatársunk, hogy márpedig ő "they" megszólítást preferál, és én borzasztóan megsértettem azzal a személyt, hogy nőként utaltam rá... nekem ezt miért kéne tudnom? Hol tartunk emberek? Már mindenki megbolondult?
Én nem szoktam büszke lenni olyan dolgokra amiről nem tehetek. A felvállalás meg megint kreténség. Kit érdekel, hogy xy az-e? Mindha büszkén felvállalnám, hogy a sztapacska a kedvenc ételem és kifejezetten akarnám, hogy erről mindenki tudomást szerezzen, persze ha megkérdezik, hogy miért, akkor azt mondom, hogy magánügy és senkinek semmi köze hozzá, mert ez csak rám tartozik, de azért eszem az utcán, a villamoson, hogy mindenki érezze a juhtúró átható szagát, és még a pólóm is olyan feliratos. Magyarul az egész egyéniségemet a sztrapacska- szeretet jellemzi és mással nem is írható le a személyem. Szóval ez csak szipmla feltűnési viszketegség, ahogy az sem több áldozatszerepnél, ha saját belátásod szerint feltételezel valamit és erre habzó szájjal neked rontanak. Itt már arról van szó, hogy a te egyéni prekoncepciódban, az agyadban sem lehetsz szabad, mert igenis az egész gondolkodásod át kell alakítanod pár ember kedvéért. Ha mondjuk elmegyek beszédet tartani Bázakerettyére a lakosoknak, akkor tök logikus, hogy azzal kezdem a beszédem, hogy Tisztelt Bázakerettyeiek! Ugye hogy szánalmas, ha utána feláll és sírva közli velem egy lentiszombathelyi lakos, hogy bizonny most vérig sértettem, és leszek szíves legközelebb azt mondani, hogy Kedves Személyek! Ez van, sajnos ebben az elmeháborodásban kell élnünk.
21F (mellékesen meleg mielőtt fasiszta leszek)
A magyarok miért voltak büszkék magyarságuk felvállalására olyan korokban, amikor a magyarok elvoltak nyomva? Igen, azért mert elvoltak nyomva.
Ha téged megkéselnének azért mert 191 centi vagy, és ezért normális esetben bújkálnod kellene, akkor ennek felvállalása bátorsággal jár. Egy ilyen bátor cselekedet pedig tehet embert büszkévé.
"nekem ezt miért kéne tudnom? Hol tartunk emberek? Már mindenki megbolondult?"
Amiért tudnod kell, hogy ha szarrágónak hívod a másikat, akkor ugyanúgy megsérted.
Mondjuk ez tetszik, szerintem én is azt fogom kérni, hogy they-ként hivatkozzanak rám. Remélem én is lecseszhetek, akkor embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!