Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikor lesz vége a fehérekkel...

Mikor lesz vége a fehérekkel szembeni diszkriminációnak?

Figyelt kérdés
Kanye West “White lives matter” feliratú pulcsiban jelent meg és minden libsi fel van háborodva, majd hamarosan ájtatosan kérhet bocsánatot ha nem akar canceled lenni. Andre Iguodala fekete kosaras ezt mondta a minap egy fehér játékosról: “úgy vagyok a fehér srácokkal, hogy: köztetek nem sok igazán jó játékos van, de te a jobbak közé tartozol” és mindenki rötyög, milyen jópofa. De ha valami feketére azt jegyezné meg egy fehér, hogy “ahhoz képest hogy feka vagy nem tudsz valami jól kosarazni”, menne a levesbe rasszizmus miatt. Hogy is van ez? Nem estünk át kicsit a ló túloldalára? Mikor kell majd nekünk fehéreknek a busz hátuljába ülni?

2022. okt. 8. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

Majd akkor amikor a kis hableány újra fehér lesz:

https://www.youtube.com/watch?v=8RqaqqMXJ1I

2022. okt. 8. 16:20
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

Én alig várom már, hogy fehérként elvigyenek.

Egy valamit kérek:

Az elsők között legyek, mert azon a helyen, ahol csak fehérek vannak, fel fog menni az ingatlanár elég durván 😂😅

2022. okt. 8. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

hát sajnos előfordul a társadalomban, hogy átesünk a ló túloldalára. Így van ez a hetero- és homoszexuálisokkal is.

Bár Magyarországon nagyon erős még a homofóbia, de ennek ellenére a heterofóbia egy létező fogalom sajnos.

Nem igazán megy az embereknek a különbözőségek elfogadása, éppen ezért ma már van akit azért ítélnek el, mert pl miért nincs még tetkója,korábban pont fordítva volt, miért van tetkód. Persze még most is van, hogy ezért ítélnek meg valakit mert tetkós, de komolyan már megjelent ennek az ellenkezője, mi szerint akinek nincs tetoválása az szürke, unalmas, tömegember.

Ez ilyen, nem tudsz neki mit csinálni, de engem ilyenkor az vigasztal, hogy mindig is lesznek olyanok, akiket az ilyen sz@rságok nem érdekelnek.

2022. okt. 8. 16:46
 4/6 anonim ***** válasza:
62%

Sajnos már mi fehérek vagyunk elnyomva...láttam kommenteket tiktokon fehér lányok alatt és fekete férfiak ilyeneket írnak, hogy a legrosszabb rémálmom meg stb...szóval eléggé cancelezve vagyunk.

Tenni ezellen nem is tudom, hogy lehete-e. Talán növelni kéne a fehérbüszkeséget.

2022. okt. 8. 17:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért a feketék és fehérek elleni diszkriminációt közel sem lehet egy lapon említeni. Ne tegyük egyenlővé a rendszerszintű elnyomást azzal hogy melyik celeb milyen pólót vett fel meg mit nyilatkozott. Még nagyon bőven az innenső oldalán vagyunk annak a lónak.
2022. okt. 8. 17:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Rendszerszintű elnyomás? Hogy dőlhetsz be ennek a hülyeségnek? Az USA-ban rengeteg fehér próbálja feketének beállítani magát, legalább részben. Sokan le is buknak. Ez bizonyítja, hogy előnyt jelent feketének lenni. A felsőoktatásban alacsonyabb a felvételi ponthatár a feketéknek. Méghozzá szinte egytől egyig az összes intézményben. Ez a rendszerszintű előny. Egy rakás támogatást kapnak bőrszín alapján, nem pedig anyagi rászorulás alapján, a rászoruló fehérek pedig kimaradnak ebből, de sok gazdag fekete megkapja. A legtöbb munkahelyen fehér embert már fel sem vesznek... Eszem megáll, hogy mennyire vak némely ember...
2022. okt. 27. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!