Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hány főt írjak a népszámlálási...

Hány főt írjak a népszámlálási kérdőíven ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Vettünk egy házat, amit még fel kell újítani, szóval még nem lakunk ott, de átjelentettük már oda a lakcímünket. Anyósoméknál lakunk átmenetileg.

Én 0 főt gondoltam beírni, de mi lenne a helyes megoldás?

Persze majd egyeztetek anyósékkal, hogy ők beírnak-e minket vagy sem. :D Vagy túlspilázom a dolgot? A kutya nem fogja ezt ellenőrizni?

Igazából már csak kíváncsiságból is érdekel, hogy ilyenkor mi van.

Na meg nem névtelen a kitöltés, így látják, hogy mi "nem lakunk sehol", ha anyósék se írnak bele, meg én se.

Vagy hogy van ez?

2022. okt. 4. 12:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Okt 1-i állapotot kell beírni. Ha már oda vagytok bejelentve, én azt írnám.
2022. okt. 4. 12:18
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
En kitoltottem és úgy emlékszem mindenre konkrétan rakerdezett. A jelenlegi allapotot kell írni, vagyis én a helyetekben anyóséknál számoltatnám magam, hiszen eletvitelszeruen ott laktok, és beirjatok,hogy nem oda vagytok bejelentve, erre is volt lehetőség. Beirjatok,hogy milyen jogcímen laktok (tulajdonos vagy rokona), és ennyi. Nem kell túlspilázni szerintem. A másik lakásra, ahova be vagytok jelentve, beírjátok, hogy eletvitelszeruen nem lakik senki. Ha rakerdez külön, akkor beirjatok, hogy oda vagytok bejelentve. Ha bárkinek kérdése lesz, (nem lesz), szerintem tök elfogadható,hogy oda fogtok költözni, de még felújítás miatt nem eletvitelszeru a tartozkodasotok.
2022. okt. 4. 12:34
 3/14 anonim ***** válasza:
59%
Amit helyesnek érzel. Ezek csak statisztikába menő adatok, senki nem fogja ellenőrizni a hitelességét.
2022. okt. 4. 13:37
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
A felújítás alatt lévő házhoz dobtak be értesítőt a népszámlálásról? Mert, ha nem, akkor az anyóséknál kell feltüntetni magatokat.
2022. okt. 4. 14:51
 5/14 A kérdező kommentje:
A felújtandó házhoz dobták be. De akkor szerintem oda 0 főt írok, legalább hamarabb végzek vele.
2022. okt. 4. 15:00
 6/14 A kérdező kommentje:
Amit eddig nem írtam, hogy csok-ból vásárolt a ház, és ugye ezért is irattuk át a címünket, mert ez is feltétel, na meg az életvitelszerűen ott lakás... :D Ezért is érdekel ám ennyire. Félek, hogy ránk rúgják az ajtót a tekesek, hogy nem is lakunk ott. xD
2022. okt. 4. 15:05
 7/14 anonim ***** válasza:
45%
Ebben az esetben a felújítandó házhoz 0 főt kell írni, hiszen ez a valóság. De valahol meg fel kell tüntetni magatokat, azért, hogy a számlálóbiztos ne menjen ki a még nem lakott házatokhoz.
2022. okt. 4. 15:15
 8/14 anonim ***** válasza:
59%
#7 A kettőnek mi köze van egymáshoz? A felmérés címhez kötött, nem személyhez. Ha 0 főt írnak be a nem lakott házhoz (címhez), akkor ott annyi fő "lakik", nem fog keresni senkit a számlálóbiztos.
2022. okt. 4. 15:31
 9/14 anonim ***** válasza:
76%

#8 A kettőnek annyi köze van egymáshoz, hogy ők arra a címre vannak bejelentve, mint állandó lakosok, de nem ott laknak. Akkor hol laknak? Valahol keresni fogják őket. És bizony, "így látják, hogy mi "nem lakunk sehol". Akkor hol vagyunk?

A kérdőív kitöltése nem névtelen, még az édesanyánk születéskori tartózkodási helyére is rákérdez. Tehát, mindenkiről mindent tudnak, még arról is tudnak, hogy Te ide válaszoltál nekem. Tovább nem ragozom.

2022. okt. 4. 15:56
 10/14 anonim ***** válasza:

"nem lakunk sehol"

Hogyan, ha vagy az újat, vagy az anyósékét úgyis beírod?

2022. okt. 4. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!