Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyenek az emberek, ha...

Miért ilyenek az emberek, ha jól megy a dolguk?

Figyelt kérdés
Olyan ember vagyok, aki mindenkin ott segít, ahol tud. Tegnap este találkoztam régnem látott ismerősökkel, akiknek régen nagyon sok mindent megtettem. Úgy hozta az élet most, h. már egy ideje munkanélküli vagy sehova se tudok bejutni, ami a végzettségemnek megfelelő pedig több diplomám is van. Nem szégyenlem alacsonyabb szintű munkát sem, de oda csak rehabosokat vesznek fel. Nem büfészakon szereztem őket. Ezek között az ismerőseim között volt 2 fiú is, akik az egyetemi évek alatt elég butácskák voltak minden vizsgán többször mentek át.Lányként nagyon percíz voltam és pontos a tanulásban és minden másban is. Mindig segítettem őket jegyzettel és amivel tudtam, hiszen barátok voltunk. Ennek ellenére kapcsolataik révén olyan helyre kerültek kb. 1 éve, ahová mindig is szerettem volna kerülni (irodai munka vám- és pénzügyőrségnél, ill.rendőrség). Megkértem őket, hogyha tudnának, ill. hallanának vmit szólnának e. Erre olyan lealázóan beszéltek velem, h. ők nem munkaügyi központ. Ott a helyszínen elkapott a sírás és azóta is csak sírok miért ilyen az élet, miért kerül olyan vki ilyen helyre, aki megsem érdemli...nem hiszem el. Ezért volt értelme becsülettel tanulnom... nagyon összevagyok törve nem tudom, h. szedem magam össze...
2010. szept. 26. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
27%

Áhh, köszi mostmár legalább megvan az ideológiám, hogy miért csak bulizzak az egyetemen(Y)

:D:D:D

2010. szept. 26. 15:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Ne legyél flegma és nyegle, mert az élet hosszú és még te is lehetsz ilyen helyzetben...
2010. szept. 26. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező, átérzem a problémádat. Az emberek nagy része sajnos már csak ilyen. Jó tett helyébe jót ne várj. Viszont nem szabad feladnod sohasem, mert ha valóban rátermett, jó szakember vagy, akkor előbb-utóbb meg fogod találni a megfelelő pozíciót. A versenyszférában előbb, mert ott inkább a tudást nézik, az állami szférában később, mert ott először a családtagoknak, rokonoknak, és a barátoknak tartogatják a zsírosabb posztokat. Mindenesetre nagyon drukkolok neked!
2010. szept. 26. 15:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Azok ketten rohadt parasztok...Vannak ilyen emberek nem tudsz vele mit csinálni.

Ne félj megtérül majd a tanulásba fektetett munka:)

2010. szept. 26. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Ohó, az emberek nem ilyenek, ellenkezőleg, ha jól mennek a dolgok, akkor nagylelkűbbek és figyelmesebbek. Viszont vannak ilyen véglények, akik már az iskolában is kihasználták mások segítségét, vagy csaltak, de bárhogyan alakul is az életük, mindig belerúgnak mindenkibe, akivel nem áll érdekükben kapcsolatot tartani. Felvidulsz a gondolattól, hogy neked egyszercsak biztosan lesz állásod, de az kollégákat (nagypofájú és lusta) általában nem sokáig tűrik meg..? Nem emberek ezek, ne pazarolj rájuk érzelmeket, sajnos le kell nyelned a békát, hogy teljesen érdemtelenül megkapták mindazt, amiért neked küzdened kell, de gondolj bele: te tudsz ebből is profitálni, erősebb leszel, jellemformáló hatása van egy-egy ilyen nehéz helyzetnek, viszont ezeknek az egysejtűeknek jellemük sincs, nincs mit építeni... fel a fejjel, aztán ha tíz év múlva meglátod őket koldulni valahol, dobj oda egy százast... :))
2010. szept. 27. 07:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Tudom igazatok van. De olyan nehéz összeszedni magam...
2010. szept. 27. 14:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt tudom neked mondani, hogy a te felfogasodban is hiba van es ezt nem szemetsegbol mondom, hanem azert, mert en is olyan voltam, mint te, de igazabol az ilyen emberek csinalnak magukbol aldozatot. Ha valamit ingyen teszel, ne varj erte cserebe semmit. Te tudtad, hogy ok nem barataid, nem szamithatsz rajuk. Te adtad oda nekik a jegyzeteket, nem kenyszeritett senki. En is csinaltam, meg ingyen nyelvorakat is adtam olyanoknak, akik utana koszonni sem koszontek az utcan. Nem szabad csinalni vagy ha csinalod, nem szabad erte cserebe semmit varni, mert csalodni fogsz. Amugy en meg mindig segitek az embereknek, szoktam adakozni, ingyen segiteni projektekben stb, de az a kulonbseg, hogy nem ezektol az emberektol varom, hogy majd kisegitenek, ha baj van, hanem arra szamitok, hogyha en bajba kerulnek, valaki olyan lenne, mint en, hogy segitene csak ugy, ha nem is tudom meghalalni. Tehat lehet, hogy nem toluk, hanem mastol fogod visszakapni a jot. Nalam igy van. Neha meglepodok, mikor egy idegen tud segiteni pl. egy hivatalban jol megoldja, amit mas jol elszurt a dolgomon, aztan nem tudom meghalalni, megis segitett, en meg masoknak segitek. Igeny szerint kell csinalni.

Az, hogy nem kapsz munkat nagyon sajnalatos helyzet, de lehet, hogy nem volt tiszta nekik, hogy mire gondoltal. Legy veluk oszinte. Marmint megmondhattad volna, hogy te is segitettel, nem ezt vartad. De mondom, ingyen segitsegert utolag az ember nem varhat el semmit, mert sok ember nem adja vissza vagy nem tudja, de mas ember segithet rajtad onzetlenul...szoval valoszinuleg rossz embereknel probalkozol.

2010. szept. 27. 18:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Mki csak addig kell a másiknak, amíg kihasználja őket.. Sajnos. Bár az ilyenek ellenére mégsem tudom megállni, h. aki bajba van ne segítsek rajta. Sokan mondták és mondják elég naiv vagy. :S Nem naivság, csak hiszek az emberi kapcsolatok tisztaságában...és azt hiszem mki tökéletes.. vagy vmi ilyesmi...
2010. szept. 27. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!