A nyugat-európaiak miért fürdenek/zuhanyoznak ritkán?
Az amerikaiak?
Jesszus, menj el egy minnesotai vagy detroiti városba, (többek között), és vedd igénybe a szaglóérzékedet!
Nagy csalódás lesz!
Hogy a texasi vagy az újmexikói államokról ne is beszéljek.
Olyan többnapos lószagot embereken nehéz elképzelni.
"vagy detroiti városba"
Detroit önmagában egy város pls..
Persze, igazad van.
Detroit várost akartam írni, mert jártam arrafelé.
Őszintén mondom, nem volt egy kellemes élmény.
A legtöbb embernek, akiket láttam, benzin- vagy olajszaga volt, még az otthonukban is.
Még tudom erősíteni.
Angliában összekente magát a kisgyerek, és 2 nap múlva még mindig ott volt a fején rászáradva a kaja.
Röhej, hogy megveszik az ilyen-olyan cuccokat, meg drága parfümöt, azt fürdeni meg minek 😂
"A környezetük nem is tűrné el, hogy mosdatlanul menjen pl. a munkahelyére"
A nem zuhanyzás/fürdés nem jelent mosdatlanságot. Meg lehet mosni a test pontjait fürdés nélkül is, ha az ember nem szénbányában dolgozik.
9es vagyok
Egyébként hozzátenném, hogy ez ugyanolyan kulturális különbség mint pl az evés.
Hollandoknál összegyűlik a 4 tagú család és a magyar cserediák étkezésre. A háziasszony felszolgálja az ételt: 5 db szendvics. Mindneki elvez egyet, megeszik, majd a holland család megköszöni az ebédet és... kész. A magyar cserediák (én:D) meg pislog, hogy... ennyi? Én még éhes vagyok, kérhetnék még? Elég bunkóságnak tűnik, ezek szerint náluk ennyi...
Hát utánanézve kiderült, hogy a hollandok így dolgozták fel a történelmük során időnként fellépő élelmiszerhiányt. Csak annyit esznek ki az asztalra amit biztos meg is esznek.
Ugye nálunk, magyaroknál az a szokás, hogy kirakjuk a nagy lábast, mindneki szed, és ha nem volt elég, szed még egyszer... de ha nem szed, a háziasszony a biztonság kedvéért megkérdezi, hogy "kérsz még?" és ha nemleges a válasz, jól megsértődik:D Nálunk az lett az élelmiszerhiányra a reakció, hogy amikor van, akkor dőzsölünk. Ez is teljesen érthető.
Jó ez, rossz ez? Nem. Más. Ennyi.
Egyébként a fürdéshez még annyit, hogy haverom ekcémás, úgyhogy csak hetente 2x fürdik, egyébként meg csak csap alatt megmossa 1-2 részét. Ha nem mondaná, senki nem tudná, egyáltalán nem büdös a srác.
Persze amit nem említett még senki: Ruhából is lehet tisztát venni minden nap attól még, hogy nem fürdik mindneki minden nap. Az is sokat nyom a latba azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!