Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy Óvakodj...

Gallits Gábor Csaba kérdése:

Mit jelent az hogy Óvakodj március idusátol?

Figyelt kérdés
Ez régóta érdekel és gondoltam itt megkérdezem, szerintem lehet március eleje,közepe vagy vége,de bizonytalan vagyok ennek az értelmezésében.

2022. júl. 31. 06:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Közepe. Julius César halálának olvass utána.
2022. júl. 31. 06:55
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

Seneca romai jós megjosolta julius cezár nak hogy március közepén baj fogja érni

Ezt ugy közölte(állítólag) hogy "Óvakodj március idusától"

Igaza lett senecának, mert Cézárt lemészárolták március közepén...

Azóta ez a mondás szállóigévé vált

Amugy ezeknél a kérdéseknél látni emnnyire rossz a magyar oktatás, nem jártál iskolába?

Nem olvastál könyveket?

Gondolom nem érdekel semmi csaka facebook, meg a többi ilyen agyzsugorító bugyutaságok.

2022. júl. 31. 06:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Én minden nap olvasok kis korom óta és ennek is utána olvastam,de sajnos van némi baj a memóriámmal és hiába go dolgoztam rajta nem jutott eszembe :'-(.
2022. júl. 31. 07:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Hogy egy romai jós mondta Julius Césarnak, az igaz, de Seneca egyrészt nem jós volt, hanem filozófus, másrészt jóval késõbb, Néró korában élt. Julius Césart akkorra rég megették a kukacok. :)
2022. júl. 31. 21:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ezt a jól érthető választ és azt is, hogy nem mínősitett úgy mint az először vagy kicsit válaszoló, ugyanis olyan rossz a memóriát hogy vissza kell néznem és véleményem szerint az sosem jó dolog ha elsőre ráadásul könnyen lehet Teljesen Ismeretlenül szóvá teszik a másik személy értelmi képességeit, egyébként Teljesen Őszintén mondom Soha Senkinek Ne Legyenek sem olyan,sem hasonló problémája mint nekem,de ezt is hagyjuk mert nem tartozik ide szerencsére.
2022. aug. 1. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!