Szerintetek gáz a tükör szelfi?
Lőttem egy szerintem tök jó képet a tükör előtt, aztán gyorsan vegigpörgettem az ismerőseim képeit és senkinel sem láttam már ilyet.
Régen nagy "divat" volt, mára inkább már gáz? Az a baj hagyományos szelfin nem tetszek magamnak, de ez tényleg tetszik.
"egy meghonosodott szót használok?"
+ még argóban is beszélsz. Tudod: a "gáz". Az bizony argó.
Olyan szót pedig NEM honosítunk, ami már VAN!
Ha azt mondod, hogy a "lőttél" egy önarcképet (ami mondjuk megint csak argó), az nem 2 órás festegetést jelent. Nem tudom, kit nézel hülyének.
Amúgy: "tetszeM magamnak" Ikes igék.
Desszertnek még néhány ékezethiány, vesszőhiány... 8 hiba ebben a nyúlfarknyi szövegben.
Nem biztos, hogy neked kéne itt oktatni nyelvtanból.
"Ha azt mondod, hogy a "lőttél" egy önarcképet (ami mondjuk megint csak argó), az nem 2 órás festegetést jelent. Nem tudom, kit nézel hülyének"
Nem teljesen értelek. Biztos hogy jól fogalmaztad a mondatod?
Leírtam hogy lőttem egy szelfit, te meg kijavitasz, hogy az önarckép. Mire én, hogy a szelfi fényképezővel készül, míg az önarckép készülhet más eszközzel is.
Szelfi egy honosított szó. Selfie->szelfi, utánanéztem és 2015 óta benne van a magyar helyesírás szabályai kiadásában. Nincs a magyarban pontos szó rá. Nem egyszerűbb azt mondani hogy készítettem egy szelfit, mint hogy készítettem egy önarcképet fényképezőgéppel, vagy feltöltöttem egy önarcképet a facebookra? Ha így kommunikálsz rád néznek majd sandán.
Attól hogy téged zavar, még nem helytelen az "argó". Nézd meg az értékeléseid százalékát a válaszaidon! Meglátod hogy mennyien értenek veled egyet..
Szerintem te se oktass nyelvtant, mert te lehetsz a következő tanárverés áldozata. Ebben az esetben nem biztos hogy ok nélkül. Vagy már túl vagy rajta azért "oktatsz" itt?
"Meglátod hogy mennyien értenek veled egyet.."
Sajnos itt sok az elmebeteg, és földlusta, meg a rossz indulatú ember.
Én azért nem örülnék, ha közéjük tartoznék.
Tudom jól, hogy itt a normális helyesírást, de még a normális fogalmazást is gyakran lepontozzák, de ez sajnos betegség miatt van így.
"te lehetsz a következő tanárverés áldozata"
Jól értelmezem, hogy ezt fenyegetésnek szánod?
Már csak azt kéne leírnod, hogy ezt egyértelműen helyesled is, vagy azért a lelked mélyén elítéled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!