Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz a tükör szelfi?

Szerintetek gáz a tükör szelfi?

Figyelt kérdés

Lőttem egy szerintem tök jó képet a tükör előtt, aztán gyorsan vegigpörgettem az ismerőseim képeit és senkinel sem láttam már ilyet.

Régen nagy "divat" volt, mára inkább már gáz? Az a baj hagyományos szelfin nem tetszek magamnak, de ez tényleg tetszik.

2022. júl. 24. 22:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

"egy meghonosodott szót használok?"

+ még argóban is beszélsz. Tudod: a "gáz". Az bizony argó.

Olyan szót pedig NEM honosítunk, ami már VAN!

Ha azt mondod, hogy a "lőttél" egy önarcképet (ami mondjuk megint csak argó), az nem 2 órás festegetést jelent. Nem tudom, kit nézel hülyének.

Amúgy: "tetszeM magamnak" Ikes igék.

Desszertnek még néhány ékezethiány, vesszőhiány... 8 hiba ebben a nyúlfarknyi szövegben.

Nem biztos, hogy neked kéne itt oktatni nyelvtanból.

2022. júl. 27. 08:03
 12/13 A kérdező kommentje:

"Ha azt mondod, hogy a "lőttél" egy önarcképet (ami mondjuk megint csak argó), az nem 2 órás festegetést jelent. Nem tudom, kit nézel hülyének"

Nem teljesen értelek. Biztos hogy jól fogalmaztad a mondatod?

Leírtam hogy lőttem egy szelfit, te meg kijavitasz, hogy az önarckép. Mire én, hogy a szelfi fényképezővel készül, míg az önarckép készülhet más eszközzel is.

Szelfi egy honosított szó. Selfie->szelfi, utánanéztem és 2015 óta benne van a magyar helyesírás szabályai kiadásában. Nincs a magyarban pontos szó rá. Nem egyszerűbb azt mondani hogy készítettem egy szelfit, mint hogy készítettem egy önarcképet fényképezőgéppel, vagy feltöltöttem egy önarcképet a facebookra? Ha így kommunikálsz rád néznek majd sandán.

Attól hogy téged zavar, még nem helytelen az "argó". Nézd meg az értékeléseid százalékát a válaszaidon! Meglátod hogy mennyien értenek veled egyet..

Szerintem te se oktass nyelvtant, mert te lehetsz a következő tanárverés áldozata. Ebben az esetben nem biztos hogy ok nélkül. Vagy már túl vagy rajta azért "oktatsz" itt?

2022. júl. 27. 23:52
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

"Meglátod hogy mennyien értenek veled egyet.."

Sajnos itt sok az elmebeteg, és földlusta, meg a rossz indulatú ember.

Én azért nem örülnék, ha közéjük tartoznék.

Tudom jól, hogy itt a normális helyesírást, de még a normális fogalmazást is gyakran lepontozzák, de ez sajnos betegség miatt van így.

"te lehetsz a következő tanárverés áldozata"

Jól értelmezem, hogy ezt fenyegetésnek szánod?

Már csak azt kéne leírnod, hogy ezt egyértelműen helyesled is, vagy azért a lelked mélyén elítéled?

2022. júl. 28. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!