Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz a tükör szelfi?

Szerintetek gáz a tükör szelfi?

Figyelt kérdés

Lőttem egy szerintem tök jó képet a tükör előtt, aztán gyorsan vegigpörgettem az ismerőseim képeit és senkinel sem láttam már ilyet.

Régen nagy "divat" volt, mára inkább már gáz? Az a baj hagyományos szelfin nem tetszek magamnak, de ez tényleg tetszik.

2022. júl. 24. 22:26
A kérdező szavazást indított:
Nem gáz
Ciki
17 szavazat
1 2
 1/13 franciasrac ***** válasza:
5%
Te csinálod amit akarsz, de az én véleményem szerint igen ciki
2022. júl. 24. 22:44
 2/13 anonim ***** válasza:
31%
Igen.
2022. júl. 24. 23:08
 3/13 anonim ***** válasza:
53%

Attól eltekintve, hogy nem tudsz magyarul - csak szólok, hogy mindenki más normál beállításban lát téged.

Te vagy az egyetlen, aki csak tükörből látod magad. Ezért szokatlan neked a normál kép.

De a tükrözött kép mindenki másnak szokatlan, szóval azt nem érdemes kitenni sehova.

2022. júl. 25. 01:02
 4/13 A kérdező kommentje:

"Attól eltekintve, hogy nem tudsz magyarul"

Ezt kinek szántad, és miért?

Nem a tükröződés miatt vetettem fel a kérdést, hanem amiatt, hogy a tükör előtti fenykép készítését ki találja cikinek manapság.

2022. júl. 25. 17:31
 5/13 anonim ***** válasza:
32%

Nem magyar szavakat használsz, nem ismered jól a magyar nyelvet.

Azt meg, hogy milyen probléma lehet vele, leírtam.

2022. júl. 25. 17:38
 6/13 A kérdező kommentje:
Lehet hogy te nem ismered elég jól? Melyik szó nem magyar? A ciki, a szelfi? Legalább 10-15 éve már biztos benne van a magyar szótárban a szelfi szó. A ciki pedig még régebb óta. Ennyi érővel beszélj ómagyar nyelven. Nagyon fontos volt ebbe belekötni gondolom..
2022. júl. 25. 22:28
 7/13 anonim ***** válasza:
32%

Pl. ez a szó, hogy "önarckép" - mond neked valamit?

Azon kívül, hogy az argó az nem magyar. Az argó egy, a börtönben született, mesterséges nyelv.

2022. júl. 25. 22:36
 8/13 A kérdező kommentje:

Menj oda 10 emberhez és kérdezd meg, hogy melyik kifejezést használják. Készít egy szelfit, vagy készít egy önarcképet. Vagy tegyél ki erre az oldalra egy szavazós kérdést, az még egyszerűbb megoldás. Veled nem lehet egyszerű kommunikálni a való életben ha ilyenekbe belekötsz.

Néha kicsit engem is zavar ha túl sokat használnak idegen, vagy szleng szavakat, de te már hiperérzékeny vagy. Szerintem legyél egy kicsit nyitottabb.

2022. júl. 26. 01:34
 9/13 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem nézz utána a nyelv kihalásának a fokozatainak.

Segítek:

- ismered a megfelelő szót, de mégsem azt használod.

2022. júl. 26. 07:56
 10/13 A kérdező kommentje:

Te jó ég, de nehéz eset vagy. Kihal a magyar nyelv mert egy meghonosodott szót használok? Szerintem csak bővül.

És te hallottál már arról hogy jövevényszó? Segítek, a magyar nyelv dúskál bennük.

Ha már ennyire okoskodsz.. A szelfi a pontos megnevezése annak ha valaki FÉNYKÉPEZŐVEL készít magáról egy képet, míg az önarckép lehet festmény, vagy szobor is. Akár mennyire is gazdag a magyar nyelv, előfordul hogy nincs teljesen pontos szóbeli meghatározása egy adott dolognak, maximum körülírni lehet.

A tudatlanság minek a kihalásához vezet?

2022. júl. 27. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!