Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik azok a dolgok amiket...

Mik azok a dolgok amiket utáltok/utáltatok a falusi/kisvárosi életben?

Figyelt kérdés

Van egy projekt ötletem amihez kijelentéseket szeretnék gyűjteni.

Én viszonylag régóta elköltöztem faluról, azaz a szülőfalumból, mert hitetlenül toxikus volt a közösség és most szükségem lenne tipikus kijelentésekre/tettekre amik kis közösségekben fellelhetőek.

Olyanokra gondolok, minthogy:

"Te nem az XY jánya vagy?"

"Képzeld el a szomszéd asszonyomnak a vejének a lányának a postásának a sógornője ... (szaftos pletyka)"

"Azt olvastam a féjszbukon, hogy a ... (összeesküvés elmélet)"

"A mai fiatalok nem tisztelik az időseket és a hagyományokat!"

"Jaj, ezek a mai modern fiatalok!"

"Én jobban tudom, te nem éltél az én időmbe"

"Ez hazugság! Ez féknyújz mert én láttam a tévébe, hogy mást mondtak!"

És ilyensmik.

A fenti állításokat minimum 2x már hallottam életem során és tudom, hogy más zárt, falusi közösségekben is előkerülnek.

Ilyen kijelentésekre lennék kíváncsi.

Félreértés ne essék, nem provokálni akarok. Ténylegesen van egy projekt amit meg akarok valósítani és ahhoz szükséges ezekhez hasonló tipikus falusi, konzervatív felszólalások.

2022. júl. 22. 21:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#10: Hidd el, nem rossz az, ha semmi nem történik. Van egy régi kínai átok: "élj izgalmas időkben!"
2022. aug. 5. 05:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

„Hidd el, nem rossz az, ha semmi nem történik.“

Szerintem az ingerszegény élet igenis rossz.

2022. aug. 5. 10:47
 13/14 anonim ***** válasza:
Az ingerszegény környezet valóban rossz. 250 km-re Budapesttől, egy rohadt kiállításra, koncertre, semmire nem bírok eljutni. Itt nálunk max falunap meg szüreti traktor felvonulás van. Amúgy szeretek vidéken élni mert nyugis, semmi pénzért nem élnék Bp-en. Csak kár hogy vizfejű az ország.
2022. aug. 5. 17:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Az előző problémákra remek megoldás az agglomeráció és a külső kerületek. Ha nem szálltak volna el ilyen infernális módon az árak, most külső kerületben laknék. Minden vágyam volt egy budapesti kertes ház. Lett volna kapcsolatom a természettel, ami nekem módfelett fontos, de ugyanakkor haza tudtam volna jutni emberi időben egy éjszakai IMAX mozizásból és nem kellene órákat utaznom egy kiállítás, japán étterem, vagy bármi más hasonló dolog miatt.
2022. aug. 5. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!