Milyen volt az élet Magyarországon az 1998-2003 közötti időszakban?
Milyen trendek, divatok, népszerű/sikeres dolgok voltak hazánkban ebben az intervallumban?
Milyen volt úgy általánosságban az életszínvonal, közélet (bármilyen témában)?
Kinek mi jut eszébe a 90-es évek végéről, 2000-es évek elejéről - akár csak címszavakban/kulcsszavakban is, vagy akár hosszabban?)
Én gyerek voltam akkoriban, és emiatt megszépülnek az emlékek.
Szerintem rosszabbul éltünk a mostanihoz képest, de akkor ez nem tűnt fel.
Nagyon jellemző volt a klubok/ diszkók divatja. Mivel nem volt internet, vagy csak kezdetleges formában, így a szórakozóhelyek jelentették a szocializálódást.
A popzene szerintem jobb volt, olyan kicsit giccses, olcsó hatású, de akkor is élvezhető a mai napig. A trance stílus szerintem akkor élte fénykorát.
Akkor nem fogtuk fel, micsoda változásokon megyünk keresztül, pedig így 20 év után visszanézve nagyon sokat fejlődött minden.
Emlékszem, nagyon bejöttek akkoriban divatba ezek az élénk színek a lakásokban/házakban (naracssárga, sárga, zöld stb.). Aztán kijutottam Finnországba az iskolánkkal, és egy családnál laktunk. Hatalmas ledöbbenés volt számomra, hogy ott minden fehér volt. Aztán ma már itthon is a legtöbben használják a fehéret. Ez bár offtopicnak tűnik, számomra azt szimbolizálja, hogy manapság már nincsenek akkora különbségek az országok terén. Egy átlag nyugat-európai tini meg mondjuk egy magyar tini kb hasonló ruhákban jár, ugyanolyan telefonok, gépek, lakberendezés stb. Talán az internetnek köszönhető, talán az EU-nak,de egységesebb lett minden.
Összességében nagyon szívesen visszamennék abba a korba, mint egy időutazó, de élni valószínűleg mégiscsak jobb a mostani korban.
Hú, baszki, tényleg! 2000-ben valóban visszatért egy rövid időre a 25 évvel korábbi divat. Még poénkodtunk a zasszonnyal, hogy kár volt kidobálni a régi gönceinket, mert akkor most nem kellene a csemetéinknek újakat venni.
Akkoriban zárt be szinte az összes mélyművelésű bánya, és sok tsz a környéken.
Kincsesbánya 1999
Dudar 1998
Balinka 2003
Várpalota 1996
Lencsehegyi bánya 2004
Mány 2004
Sok volt a munkanélküli, a cigányoknak segélyeket adtak általában.
Akkor kezdtek nagyobb számban megtelepedni a multicégek, és akkor volt a legnagyobb terrorizálós időszakuk, mert zsarolták a bentieket a kinti munkanélküliekkel. Átéltem.
A közeli víztározón volt egy kijelölt strand, lángossütő bodegával, lengőtekével. A vízminőség, és maga az egész katasztrófa volt, mégis rengetegen voltak mindig.
Az utak állapota belterületen és főutakon is ramatyabb volt. Sok helyen nem volt szervezett hulladékszállítás, szennyvízcsatorna rendszer, gázvezeték.
Akkor kezdett leépülni a harmadosztályú vendéglátás, nem jártak már kocsmába annyian. Zártak be a diszkók, a bárok.
Akkoriban kezdett kialakulni a mai kapitalista magyar mentalitás, eltünedeztek a szoci élet jelképei, szokásai. Nem lehetett piálni a melóban pl. :D Akkoriban kezdtek elidegenedni az emberek egymástól, ami máig tartó folyamat.
Rengetegen adták le a kétütemű autójukat, mert riogattak, hogy beszüntetik őket, erre emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!