Milyen volt az élet Magyarországon az 1998-2003 közötti időszakban?
Milyen trendek, divatok, népszerű/sikeres dolgok voltak hazánkban ebben az intervallumban?
Milyen volt úgy általánosságban az életszínvonal, közélet (bármilyen témában)?
Kinek mi jut eszébe a 90-es évek végéről, 2000-es évek elejéről - akár csak címszavakban/kulcsszavakban is, vagy akár hosszabban?)
Trapéznadrág
Haspóló
Sok disco
Élőzenés szórakozóhelyek és éttermek
Magyar pop/dance csapatok fénykora
Az életszínvonal alacsonyabb volt, ha szigorúan pénzben mérjük, de szerintem egyszerűbb világ volt.
2000-es évek elején kezdett az embereknek mobilja lenni. Ami tényleg csak telefonálásra és sms-re volt még akkor használható. Nekem talán 2001-ben lett az első. Nem volt közösségi média. Internetet se sokat használtunk, még munkában sem.
2000-ben kezdtem el dolgozni. Senki nem hívogatott munkaidő után, nem küldtek e-mail-eket délután, este, azonnali választ várva. Nyilván most sem válaszolok, ha nem akarok. De akkor nem is "zaklattak" senkit munkaidő után munkával.
2-es
Azezredforduló környékén már nagyon nem volt jellemző a trapéznadrág. Az inkább '60 - "70-es években volt divat.
Ez pont az az időszak, amikor 6 osztályos gimibe jártam.:) 1997-2003 között.
Rengeteget változott a világ abban az időszakban. Csak néhány példa, ami eszembe jut:
98-ban a csaádunknak egy Ladája volt. 2003-ban már két nyugati kocsink volt.
98-ban csak a számtechórán láttunk internetet. 2003-ban már volt minden családban.
98-ban csak apámnak volt egy nagy mobilja. Bunkófonnak hívták. 2003-ban már a gyerekeknek is volt.
98 körül indultak a kereskedelmi tévék, bejöttek a borzasztó brazil sorozatok. Véget ért a Szomszédok, és jött a Barátok közt. 98-ban még walkmenem volt, 2003-ban már a discman is kiment a divatból, és az mp3 lejátszó volt a menő.
Közösségi oldalak nem igazán voltak. 2002-ben indult az Iwiw, de akkor még nem robbant be.
En akkor kisgyerek voltam de ugy emlekszek hogy az eletszinvonal alacsonyabb volt valamennyivel mint most. Internet csak nagyon keveseknek volt, mobiltelefont sem hasznaltak az emberek es szamitogep sem volt a legtobb csaladban. Unokatesomeknak volt betarcsazos internet olyan 2000 korul es nagyon draga volt, lassu es ha interneteztel akkor telefonalni nem tudtal. Inakbb csak este neteztek es csak azt neztek meg ami fontos volt.
A mi csaladunkban olyan 2002 korul lett eloszor mobiltelefon, akkor vettek a szuleim maguknak egy olcsobb telefont kb 16.000 forintert darabjat. De az semmit nem tudott telefonalas es sms kuldesen kivul. A hivas draga volt, emlekszek hogy ilyen 40-50 forint volt 1 perc es kb ennyi volt egy sms kuldes is.
Viszont talan elerhetobb volt egy haz vagy auto megvasarlasa. Szuleim olyan 1998-2000 kornyeken vettek egy egyszeru kis autot 7 evesen kb 600 ezer forintert keves kilometerrel. Sot meg 2008ban is vettek egy 10 eves autot 700 ezer forintert, ma mar inkabb 2,5 millioba kerulne egy 10 eves auto. Falun par milliobol lehetett venni egy regebbi hazat, ami ma mar 15 millio felett van.
Aki kitudott menni kulfoldre az 1-2 ev munka es sporolas utan hazajott es vett egy felujitando hazat keszpenzben. Sot ez meg kesobb is igaz volt mert voltak ismeroseim akik olyan 10-15 evvel ezelott is megcsinaltak ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!