Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hagyja el sok ember az...

Miért hagyja el sok ember az országának hagyományait, értékeit?

Figyelt kérdés
Olyan, mintha sok embert nem érdekelné, hogy milyen nagy történelemmel rendelkezik az országa, milyen sok hős látott napvilágot, akiknek a szabadság is köszönhető (bármelyik országban). A vallás is egyre kevésbé fontosabb az embereknek bizonyos felmérések szerint. Mi ennek az oka?

2022. jún. 12. 21:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mert új hagyományok teremtésének útjára lépnek.

Ne feledd, az általad most hagyományként tisztelt dolgok is újdonságok voltak valaha, amik elfedték egy korábbi korszak hagyományait. Ez a kultúra természetes evolúciója.

2022. jún. 12. 22:22
 2/3 anonim ***** válasza:
A globalizáció és az internet hatására. A fiatalok számára nem vonzó a hagyományok követése, és általában maga a hűség. A globalizált világ azt a viselkedést jutalmazza inkább, ha valaki nyitott az új elvekre, nem ragaszkodik a szülővárosához, hazájához, családjához, a kultúrához, amiben felnőtt. Így lehet gyorsabban nagyobb karriert építeni, több pénzt keresni, több újdonsággal találkozni. Végülis alapvető emberi ösztönökre épít: a kiváncsiságra és a nagyravágyásra. Manapság könnyebben lehet információhoz jutni és utazni mint régen. Ez az oka.
2022. jún. 14. 18:26
 3/3 Kólauborkával ***** válasza:

Én személy szerint “szeretem” a hagyományokat. Azért tettem idézőjelbe, mert időnként távolról megnézni érdekes, de személy szerint én ilyen hagyományőrző dolgokra max évente 1x szánok időt, vagy annyit sem. Az én minden napjaimban erre nem tudok időt szánni és a prioritáslistámon kismillió dolog még megelőzi, amibe előbb fogok időt és energiát ölni, mint a hagyományőrzés.

Ettől függetlenül ritkán szívesen megtekintem, illetve szeretem a társaságokat is akik ezt művelik.

2022. jún. 24. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!