Mi a különbség a naturizmus és a nudizmus között?
Számomra semmi, én szinonimaként használom őket. Magam inkább nudistának hívom, de a naturistára is hallgatok.
Vannak, akik kikérik maguknak, hogy ők nem nudisták, hanem naturisták. Ők a naturizmust kicsit többnek érzik.
Az biztos, hogy a nudizmusban a szótő a meztelen, a naturizmusban pedig a természet, de szerintem sokan túlzásba esnek ezzel kapcsolatban és mindent bele akarnak magyarázni. Kedvencem, amikor valaki szerint a naturista (bár lehet, hogy ezt a nudistáról is mondják) szereti a környezetét és nem szemetel. Nem tudom, de én ruhától függetlenül nem szemetelem tele a környezetem. Ez nem a naturizmuson múlik.
A naturizmus az inkább visszatérés a természetbe, úgy élni, mint ahogy kb. a bonobók élnek, vagy az ősemberek élhettek. Ennek része a nudizmus is, ami a meztelenséget propagálja ilyen-olyan formában.
Tehát a nudizmus a meztelenségről szól, a naturizmus pedig a természetes módon élésről, amihez bizonyos felfogásokban hozzátartozik a részleges vagy teljes meztelenség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!