Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Vannak még olyan emberek akik...

Vannak még olyan emberek akik a saját értékrendjüket/ lelkiismeretüket betartják legalább?

Figyelt kérdés

Próbálok pozitívan hozzáállni de sajnos azt látom, mondjuk egy vallás követője, én ezt követem, de azért azt meg az nem tartom be, azt meg teljesen máshogy gondolom, meg azért a felét el se olvastam, nem is tudom csak tetszik.

Ugyanakkor egy nem vallásos mondjuk egyetért, hogy ez érték az érték, aztán ugyan úgy az első adandó alkalommal, ha az úgy kényelmes hazudgál, az ellen tesz, stb.

Valahogy azt látom, hogy legtöbben csak beszélnek, de mást cselekednek.

Persze azt is megértem hogy a legtöbb ember elveszti a bizalmát a világban, vagy sokat csalódott, de ez indok arra, hogy ő is ezt tegye mással? Vajon legbelül elégedett önmagával?

Persze tudom ez a könnyebb út, vagy legalábbis annak látszó.

2022. jún. 4. 11:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Szubjektív véleményem szerint, aki sikeres akar lenni az életben, az járhat úgy, hogy fel kell adnia az elveit.
2022. jún. 4. 11:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát a történelmet nézve sem az a jellemző, hogy elvetlen emberek lettek volna hatalmon huzamosabb ideig (persze nyilván van kivétel, meg ugye nem árt megfelelni a nép igényeinek), ugyanakkor a gyártósoron elég sok elvetlen kiégett embert látni, legalábbis az én tapasztalásom és meglátásom ez.
2022. jún. 4. 12:06
 3/3 Kólauborkával ***** válasza:

Azért, mert elismerem, hogy egy-egy vallásból vannak elemek, amikre értékként lehet tekinteni, az nem egyenlő azzal, hogy követem is.

Minden ember hű az elveihez, csak az az elv mindenkinél máshogy néz ki. Ami számunkra gerinctelen az valakinek még bőven belefér a nézeteibe, elveibe.

2022. jún. 4. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!