Sok vidéki ember, aki faluba lakik, miért szégyelli elmondani hogy mi a faluja neve ahol lakik? bőven lentebb
Én úgy mondanám a helyükben (ill. úgy szoktam, ha valami falut kell említenem valakinek), hogy mondom a település nevét, és utána rögtön, hogy merrefelé van. Pl. „Répáshuta, a Bükkben”, „Csepreg, Vas megye”, „Noszvaj, Eger mellett”, „Tállya, Tokaj-Hegyalja”. Senki nem tartja cikinek (legfeljebb ha hülye neve van a falunak, most ugye mindenki tudja már, melyikekre gondolok...)
Nekem egyébként pestieknél szokott feltűnni, hogy Budapest helyett mondanak valami totál obskurus városrészt, sőt, olyan is van, aki csak az utcáját, mintha szégyellnék, vagy nem is tudom.
2. válaszolónak, igen igy lenne jó mondani hogy X falu, X ismert nagyobb város mellett.
De a többi válaszoló indokát is megértem
– Hol laksz?
– Sátán.
– Anyád a Sátán.
– De én komolyan ott lakom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!