Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi kötelező egy temetésen?

Mi kötelező egy temetésen?

Figyelt kérdés
Még sosem intéztem temetést, ezért nem tudom, mi hogy megy. Tehát ha csak annyit szeretnék, hogy hamvasszák el és kapjam meg a hamvakat egy urnában azt úgy lehet? Férjemről lesz majd szó, ha odakerülünk, megbeszéltük, hogy ő ezt szeretné. Semmiféle temetős szertartást nem szeretne, pláne nem pappal, kifejezetten vallásellenes. Tehát csak annyit hivatalosan, amennyit kötelezően kell. Nyilván a hamvasztást nem is tudnám máshogy megoldani, de sírhelyet vásárolni meg ilyesmit nem szeretnék.
2022. ápr. 8. 17:58
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

21. paragrafus (2)b)

2022. ápr. 8. 18:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem igazán értem, nagyon furcsán van megfogalmazva. Most akkor nekem kell közjegyző előtt nyilatkozatot tennem, hogy kiadják nekem a hamvakat?
2022. ápr. 8. 18:14
 3/10 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik.

A teljes bizonyító erejű magánokirat nem tudom, mit jelent.

2022. ápr. 8. 18:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hazaviheted a hamvakat, ha ezt szeretnéd. A helyi temetőnél kell nyilatkozni róla, hogy megfelelően fogod kezelni a hamvakat. Ha majd odakerülsz, akkor a temetkezési vállalkozó segít (a hamvasztást úgyis egy temetkezési vállalkozónál kell intézni)
2022. ápr. 8. 18:24
 5/10 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm a válaszokat. Az van, hogy a férjem nem szeretne semmiféle temetői szertartást, meg nem is szeretné, hogy odakerüljenek a hamvai, nem szeretné egy helyhez kötni ezt az egészet. Én vagyok a legközelebbi hozzátartozója, mint a felesége, rajtam kívül még egy testvére van, de neki nem lesz ez probléma, szerintem őt nem is fogja érdekelni az egész.
2022. ápr. 8. 18:33
 6/10 anonim ***** válasza:
A szertartás lehet polgári is, és alapvetően nem az elhunyt, hanem a hozzátartozók "érdekében" történik, vagyis hogy méltó búcsút vehessenek a szerettüktől.
2022. ápr. 8. 20:08
 7/10 anonim ***** válasza:
A szertartás nem kötelező, a hamvasztás igen, ha haza akarod vinni, a többit meg majd megmondják.
2022. ápr. 8. 23:22
 8/10 A kérdező kommentje:
Persze, nyilván a hamvasztást én is szeretném, meg az urnát, amiben elhozom a hamvakat. De szertartást, temetői sírhelyet meg ilyesmit nem.
2022. ápr. 10. 16:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi a garancia hogy ő hal meg előbb? Mi lesz ha fordítva?
2022. ápr. 10. 19:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Nincs rá garancia, és nem is kell. Beszéltünk erről, ki mit szeretne, nyilván aki előbb hal meg, az megteszi a másiknak amit megbeszéltünk ezzel kapcsolatban. Természetesen én is meghalhatok akár holnap, de ha nem történik velünk valami hirtelen tragédia, hanem szép nyugodtan élünk, ahogy eddig is, akkor nagyobb rá az esély, hogy a férjem hal meg előbb, mert 14 évvel idősebb nálam.
2022. ápr. 10. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!