Lehet még egy összetartó emberséges nép a magyar, vagy
erre már semmi esély?
Figyelt kérdés
Egyre nagyobb a gyűlölet, az ellenségeskedés az emberek között. Pedig ha mindenki egy kicsit is emberségesebb lenne a másikkal, és jobban együttműködnénk, akkor nem csak ezt a nagy közösségi depressziót számolhatnánk fel, de sokkal előrébb is juthatnánk. Ti láttok még erre esélyt?
Esély mindig van. Kizárólag rajtunk múlik, milyen döntéseket hozunk, és hogyan cselekszünk.
2022. ápr. 6. 14:19
2/12 anonim válasza:
Nem, soha nem volt az. Egy évezrednyi széthúzás eredménye nem fog eltűnni néhány év alatt, ráadásul pont a gyűlölködés csúcspontján.
2022. ápr. 6. 14:24
3/12 anonim válasza:
Arra nagyobb az esély, hogy te változz meg kedves kérdező. Amit leírsz az a te érzékelésed a világból. Én pl. döbbenten olvaslak, hogy milyen hozzáállásod van neked az emberek felé, hogyan viselkedsz velük, ha ezt kapod vissza?
2022. ápr. 6. 14:26
4/12 anonim válasza:
"Egyre nagyobb a gyűlölet, az ellenségeskedés az emberek között."
Mármint mihez képest egyre nagyobb? Régebben a besúgók ráuszították egymásra a fekete autót. Még régebben embereket lőttek bele a Dunába. Még korábban meg boszorkányt égettek, meg elvágták a torkod a nyílt utcán ha nem tetszettél valakinek.....
Ehhez képest ma írnak 1-1 hisztérikus kommentet a facebookon.
Soha nem volt még ilyen higgadt és ártalmatlan a világ, mint manapság.
2022. ápr. 6. 14:28
5/12 anonim válasza:
2# Milyen gyűlölködés csúcspontja van? Én nem gyűlölök senkit, engem nem gyűlölnek. Az életem akármelyik szerepében kijelenthetem ezt egymástól eltérő földrajzi területeken, más-más embercsoport tekintetében. Vannak egyet nem értések, amit kifejezünk, ki így, ki úgy, de ez a gyűlöléstől nagyon-nagyon messze van, az általános gyűlölködés csúcspontja meg már egyenesen nevetséges. Valami gond van a szemüveggel amin át te látod a világot.
2022. ápr. 6. 14:34
6/12 anonim válasza:
Annyira bírom, hogy itt egyesek úgy írnak az országról, mintha mindennap tömegverekedések lennének a buszokon, villamosokon, meg az utcákon. Az ilyenek nem tudom, miféle ultranegatív burokban élnek.
2022. ápr. 6. 15:02
7/12 anonim válasza:
Nem, soha nem voltunk azok. Ezt a népet a közös gyűlölködés tartja össze bő ezer éve.
2022. ápr. 6. 18:56
8/12 anonim válasza:
Aki lepontozta a #4-es válaszom, az tudná tételesen cáfolni amiket írtam? Senkit nem vitt el a fekete autó, senkit nem lőttek le és a középkor egy cukimuki csillámban úszó vidám világ volt? :D
2022. ápr. 6. 19:05
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meg is kaptam a választ a leírtak alapján. :D
#3-as: én mindig tisztelettel és kedvességgel irányulok embertársaim felé, de az, hogy ők hogyan viselkednek az nem csak rajtam múlik, hanem rajtuk is
#4es: miért a múltban élsz? megértem, hogy voltak ilyenek is, és tiszteljük a történelmünket, de mi lenne, ha végre nem azt néznénk, hogy mi volt 10-20-50-100-500 évvel ezelőtt, hanem inkább arra koncentrálnánk, hogy mit tudunk építeni a jelenben és jövőben. de már látom, hogy keveseket érdekel ez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!