Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Pozitív gondolkozás helyett...

Pozitív gondolkozás helyett nem inkább arra kéne törekedni, hogy a társadalom legyen egészséges és emberséges?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon nem szimpatikus a pozitív gondolkozás mantrázása. Sokszor úgy érzem, hogy azok se valami pozitívak akik annak valják magukat. Az se szeretem mikor egy depressziós, melankólikus embernek pszichológust ajánlanak.

Úgy gondolom ehez egy kollektív megoldás kell, mert, ha a társadalom egészséges, emberséges és a közösségre törekszik akkor lesz egészséges az individuum is.

A trénereket, mint Szabó Pétert vagy Brian Tracyt is azért utálom, mert csak az egyénre fokuszál és azt mondják, hogy kerüld a negatív embereket. Milyen pozitív gondolkozás az ami kirekesztő is egyben? Ez nem pozitív, hanem egy önző, egoista és ráadásul negatív cselekedet.

2018. dec. 7. 17:51
 1/8 anonim ***** válasza:
37%

Szabó Péter egy mentálisan zavart és érzelmileg nulla alak, aki a saját szaros életet próbálja javítani azzal, hogy másoknak ad semmirevaló, használhatatlan tanácsokat. Egyenesen megtudnám fojtani. Jobban utálom, mint Gyurcsányt!

Amúgy a pozitív gondolkodás nagyon jó dolog csak nem Szabó Péter módra!

2018. dec. 7. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Számomra a pozitív gondolkodás arról szól, hogy hogyan hozzam ki adott helyzetből a legtöbbet, ahelyett, hogy amiatt sírnék, amin nem tudok változtatni. Az "emberiségen" nem tudok (és nem is akarok) változtatni (van elég problémám és feladatom így is), a saját mindennapjaimon (remélhetőleg) igen.
2018. dec. 7. 18:05
 3/8 A kérdező kommentje:

Nekem egyáltalan nem szimpatikus a pozitív gondolkozás, mert teljesen individualista.

Van egy jó cikk ami foglalkozik ezzel.

[link]

2018. dec. 7. 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:
37%
Hát akkor ne legyél pozitív. Nem kötelező. Nekem pont a nyavajgásból van elegem.
2018. dec. 7. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:
63%

Ahhoz hogy a társadalom egészséges legyen, egészséges egyének kellenek akik önmagukban is megtalálják a boldogságot és ezt próbálják átadni. Sajnos nálunk sokkal inkább megy a másik lehúzása, lebecsülése.

Na meg miért a pozitív gondolkodás "helyett" kellene bármit? Ezzel alapból úgy teszel, mintha a pozitív gondolkodás a társadalom ellensége lenne.

Annak sem sok értelmét látom, hogy fennakadsz valaki "tanain". Attól hogy neked nem segít, nem szimpatikus, másnak még segíthet.

Illetve a "negatív emberekről" is másképp gondolkozunk. Bár nem vagyok egy Szabó Péter fan, de alapvetően jogos amit mond. Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz dolgokra pazaroljuk el. Ha választhatsz, hogy minden nap eszel egy marék szart vagy egy marék édességet, akkor utóbbit fogod választani.

De igazából értelmetlen az egész vita olyan emberrel aki alapvetően búval b..szott és utál mindent ami "pozitív".

2018. dec. 7. 18:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Én csak a társadalmi hozzáállást utálom az végtelen individualizmust, egyenlőtlenséget, a szolidaritásnak a hiányát. Ez az egész rendszer nem emberséges. Ezen kéne változtatni és lehetne változtatni, ha a társdalomban lenne tenni akarás és igazság érzete. A pozitív gondolkozás nem megoldás semmire, mert ha az ember pozitívnak vallja magát, de nem képes szolidaritásra az egyáltalán nem pozitív inkább egy önző barom az illető.
2018. dec. 7. 18:30
 7/8 anonim ***** válasza:
76%

Én elég önző vagyok és nem szeretem az embereket.

Így nem az individuálissága miatt utálom a "pozitív" gondolkozást.

Amiatt gyűlölöm, mert nem engedi, hogy az egyénnek negatív érzelme legyen. Görcsösen kizár minden negatív érzelmet.

Számomra pedig ez érzelemelfojtás.

Pedig úgy gondolom, az érzelmek kiegészítik egymást.

Én pedig szeretem megélni őket.

Nagyon érzelmes ember vagyok és olyan, aki valamit vagy nagyon utál vagy nagyon szeret.

Tegyük fel, fontos nekem valami, szeretem, kellemes érzéseket vált ki belőlem, küzdök érte. Ha rajtam kívül álló okok miatt veszítem el, PONT EMIATT leszek idees és szomorú. Ha nem lennék ideges és szomorú, akkor az azt jelenti, hogy az adott dolog nem is volt fontos számomra.

A pozitív gondolkozás kizárja, hogy sírjak a rajtam kívül álló okok elvesztése miatt.

Holott én inkább arra törekszem, hogy azért záros határidőn belül túltegyem magam (de addig hadd sírjak már), új tervem legyen, felálljak, leporoljam magam. De sírni hadd sírjak! Basszus!

2018. dec. 7. 19:04
 8/8 anonim ***** válasza:
7-es és kérdező. Nem ismerem Szabó Pétert, de szerintem a pozitív gondolkodásnak az a lényege, hogy mindig mindenhonnan láss kiutat. Én is vagyok szomorú, dühös, mérges az emberekre. Egyszer egy bácsit kis túlzással majdnem fellökött egy fiatal, mire az egyik öreg mondta a bácsinak, "jaj ezek a mai fiatalok", mire a bácsika csak ennyit mondott "Biztos rossz napja volt", és igen lehet úgy gondolkozni, hogy mindenben a rosszat látod meg, de annak mi értelme?
2018. dec. 7. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!