Reggel zuhanyozni? Na meg pláne télen? Barátnőmmel keveredtünk vitába, mivel ő minden este és reggel a zuhan, alá áll, én pedig nem. Én azon akadtam ki, hogy reggel is zuhanyzik még télen is, ő pedig azon, hogy én nem.
Nálam például a reggeli zuhanyzás számít alapnak míg ágyba simán lefekszem zuhany nélkül is.
Alapból alvás közben elalszom a hajam, zsírosodik is, megizzadok, stb. Egyszerűen akkor érzem magam frissnek, ha zuhannyal indítom a napot.
Persze koszosan nem fekszem ágyba, aktív fizikai munka, sport, túrázás után alapból zuhanyzom, sokszor haza érzekéskor is simán lecsapatom magam ha úgy érzem megizzadtam.
#4, #8, szerintem is igazatok van. Sajnos nekem nagyon száraz a bőröm, így nem tudom a teljes testemet detergensekkel naponta mosni.
Viszont egy forró zuhany nagyon jól fel tud frissíteni. Én naponta zuhanyzom reggel, de szappannal csak a hajlatokat szoktam megmosni. Szerencsére nem vagyok izzadós, így ennyi is elég.
Ahol meg nincs melegvíz, ott az a szokás, hogy egy héten egyszer melegítenek tűzön melegvizet. Ez így ment az összközműves panellakások luxusvilága előtt ezer évig. Egy lavór hidegvíznél a legnagyobb tisztaságmánikusok is meggondolták, mely testájakat mennyit is szükséges mosni.
Elsivatagosodó országokban lassan börtönbüntetés jár azért a közönséges vízpocsékolásért, amit a leányzó megenged magának.
Ez ugyanolyan fejben élő pszichológiai gubanc, mint amikor az életveszélyesen lesoványodott nő még mindig dagadtnak tartja magát. Neki meg az a hibás és elűzhetetlen kényszerképzet van a fejében, hogyha nem fürdik óránként, akkor a teste büdös. Szinte érzi is magán, ami nincs! Érzi ahogy ragad a bőre a kosztól. Ez az agybaj. Fürdenivaló akkor lenne, ha kinn aszfaltozott volna egész nap a tűző napon. De ő csak aludt. Aki 120 kilós, és izzad, mint a ló, az fürödjön éjjel-nappal, aláríom.
Nem fogod tudni meggyőzni, csak gondoltam, leírom, hogy hát nem nála van az igazság, hiába képzelik magukat a nők ilyen témákban okosabbnak.
Ez csak Kelet-Európában van ez az orrba-szájba fürdési szokás, mert a szocializmusban nem volt vízóra, ingyen jött a víz. Pancsoltak teli káddal, amennyit nem szégyelltek, mert ami ingyen van, azt ki kell használni... Azt fölnőtt közben egy nemzedék, aki ma azt hiszi, egész nap a fürdőszobában kell élni, különben kihal az emberiség. Attól lesznek szebbek. Nem. Ahhoz születni kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!