Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Reggel zuhanyozni? Na meg...

Reggel zuhanyozni? Na meg pláne télen? Barátnőmmel keveredtünk vitába, mivel ő minden este és reggel a zuhan, alá áll, én pedig nem. Én azon akadtam ki, hogy reggel is zuhanyzik még télen is, ő pedig azon, hogy én nem.

Figyelt kérdés
Nálatok mi a szokás? Nyari időszakban én sem szívesen megyek el dolgozni reggel zuhanyzás nélkül, de télen minek? Este 9-10 körül szoktam fürödni, reggelig ilyenkor nem izzadok meg.
2022. jan. 4. 21:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
En is 2x szoktam.
2022. jan. 4. 21:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A családom lefekvés előtt. Tisztán be az ágyba. Izzadós időkben bármikor. Ezen igazán ne vitázzatok. Nekem fura,de van aki reggel fürdik mielőtt megindul. Este meg simán lefekszik csak úgy. Ha olyan helyre megyek szeretem magam felfrissíteni pl orvoshoz, vendégségbe. Rendszeres plusz fürcsi- ahhoz lusti vagyok 😁
2022. jan. 4. 22:02
 3/13 anonim válasza:
79%

Nálam például a reggeli zuhanyzás számít alapnak míg ágyba simán lefekszem zuhany nélkül is.

Alapból alvás közben elalszom a hajam, zsírosodik is, megizzadok, stb. Egyszerűen akkor érzem magam frissnek, ha zuhannyal indítom a napot.

Persze koszosan nem fekszem ágyba, aktív fizikai munka, sport, túrázás után alapból zuhanyzom, sokszor haza érzekéskor is simán lecsapatom magam ha úgy érzem megizzadtam.

2022. jan. 4. 22:28
 4/13 anonim ***** válasza:
26%
Egy héten csak egyszer szabad fürödni, mert nem tesz jót a bőrnek, ha vegyszerekkel leoldod róla a természetes védelmet.
2022. jan. 4. 23:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
4 fürödni igen, de zuhanyozni szabad naponta.
2022. jan. 4. 23:05
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
"de zuhanyozni szabad naponta." Csak tiszta vízzel, szappan, tusfürdő, nélkül.
2022. jan. 4. 23:08
 7/13 anonim ***** válasza:
Szuna után pont így szoktam.
2022. jan. 4. 23:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
2-3 naponta egészséges fürdeni, és közben leöblítheted magad párszor tiszta vízzel, illetve mosakodhatsz a kényes helyeken. A napi kétszeri zuhany már nem az igazi, de talán még nem okoz nagy problémát.
2022. jan. 5. 08:45
 9/13 anonim ***** válasza:

#4, #8, szerintem is igazatok van. Sajnos nekem nagyon száraz a bőröm, így nem tudom a teljes testemet detergensekkel naponta mosni.

Viszont egy forró zuhany nagyon jól fel tud frissíteni. Én naponta zuhanyzom reggel, de szappannal csak a hajlatokat szoktam megmosni. Szerencsére nem vagyok izzadós, így ennyi is elég.

2022. jan. 5. 13:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahol meg nincs melegvíz, ott az a szokás, hogy egy héten egyszer melegítenek tűzön melegvizet. Ez így ment az összközműves panellakások luxusvilága előtt ezer évig. Egy lavór hidegvíznél a legnagyobb tisztaságmánikusok is meggondolták, mely testájakat mennyit is szükséges mosni.

Elsivatagosodó országokban lassan börtönbüntetés jár azért a közönséges vízpocsékolásért, amit a leányzó megenged magának.

Ez ugyanolyan fejben élő pszichológiai gubanc, mint amikor az életveszélyesen lesoványodott nő még mindig dagadtnak tartja magát. Neki meg az a hibás és elűzhetetlen kényszerképzet van a fejében, hogyha nem fürdik óránként, akkor a teste büdös. Szinte érzi is magán, ami nincs! Érzi ahogy ragad a bőre a kosztól. Ez az agybaj. Fürdenivaló akkor lenne, ha kinn aszfaltozott volna egész nap a tűző napon. De ő csak aludt. Aki 120 kilós, és izzad, mint a ló, az fürödjön éjjel-nappal, aláríom.

Nem fogod tudni meggyőzni, csak gondoltam, leírom, hogy hát nem nála van az igazság, hiába képzelik magukat a nők ilyen témákban okosabbnak.

Ez csak Kelet-Európában van ez az orrba-szájba fürdési szokás, mert a szocializmusban nem volt vízóra, ingyen jött a víz. Pancsoltak teli káddal, amennyit nem szégyelltek, mert ami ingyen van, azt ki kell használni... Azt fölnőtt közben egy nemzedék, aki ma azt hiszi, egész nap a fürdőszobában kell élni, különben kihal az emberiség. Attól lesznek szebbek. Nem. Ahhoz születni kellett volna.

2022. jan. 5. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!