Hogy kéne megjelölnöm, hogy egyértelmű legyen, hogy melyik az én címem?
Sarokházban élek, a házam címe Petőfi Sándor 1.b, viszont a ház bejárati ajtaja, kapuja a Jókai utcára nyílik.
A szüleim háza az enyém mellett, ugyan azon a telken, Petőfi 1.a.
Az egyik kertszomszéd a Jókai utcában a Jókai utca 1.
Amikor jön a futár, rögtön az én házamat gondolja a Jókai utca 1-nek, így kivétel nélkül mindig ide csöngetnek.
Az év minden napján, de most karácsonykor különösen sok futár jött ide.
Mindig megfogadom, hogy kiírom, de sosem tudom, hogy hogy kéne.
Nekem magas tuják takarják a házat, ezért csak a kapura tudnám kiírni a címet.
Ha kiírom, hogy Petőfi utca 1/B akkor az azért fog képzavart okozni, mert akkor a Jókai utcában olvasnának Petőfi utcát, szerintem ez elég megtévesztő.
Arra gondoltam, hogy kiírom, hogy Jókai utca és egy nyíl az utca felé mutatna, majd a kertkapumon ott lenne, hogy Petőfi 1/b.
Ez se egy tuti megoldás, de talán ez a legjobb.
Esetleg bárkinek bármilyen ötlet?
Megpróbáltam illusztrálni is, hogy érthetőbb legyen.
"Ha kiírom, hogy Petőfi utca 1/B akkor az azért fog képzavart okozni, mert akkor a Jókai utcában olvasnának Petőfi utcát, szerintem ez elég megtévesztő."
Az a megtévesztő, ha semmit nem írsz ki. A saját házadon legyen a saját utca+házszámod kiírva egyértelműen. Aki körbejárja a blokkot, le fog esni neki hogy a
kereszteződés miatt másik utcafrontra néz a bejáratod, és a többi házad is megtalálja majd, az már nem a te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!