Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lenne értelme annak, hogy...

Lenne értelme annak, hogy egyenesen a kérdezőnek privátban írjam meg a válaszomat a nyílt fórumot megkerülve? Egyes esetekben mintha ez lenne a legcélravezetőbb megoldás.

Figyelt kérdés

Úgy látom ez az oldal, mintha nem kulturált ismerkedésre lenne veló. (Ma már három válaszomba durván belekötöttek illetéktelenek.)

Az egyik kategória amúgy is "ösztönlény szint" - a szexualitás. Annak nem is látom értelmét, egyáltalán miért üzemeltetik. Ha azt nem számítom, akkor azon kívül csak kettő atrocitás ért.

Egy koronavírussal kapcsolatos információcserét folytattam ismeretlen kérdezővel valamilyen formában. Minősíthetetlen stílusú, élesen provokatív beszólás érkezett hamarosan.

Másik alkalommal egy vidámságot, felszabadult jókedvet közvetítő választ írtam. Ilyenkor arra számítana az ember, hogy hasonlóan kellemes társasága akad. Megint egy keserű, kioktató beszólás érkezett.

Van, akiknek nagyon nincs karácsonyi hangulata valamiért.

De a karácsony állítólag egy vallásos ünnep és éppen ezért nem ártana legalább megpróbálni tiszteletben tartani egy másik embert! Létezhet közérdekű célú levelezés. Másik esetben pedig kit zavar az, ha valakinek egy önfeledt néhány perce akad?

2021. dec. 17. 16:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én már tettem így többször is, elkerülve a felesleges párbeszédet/vitát a kommentelőkkel, mert teljesen más véleményen voltam, mint a többség, vagy mert a személyes, bizalmas tapasztalatomat csak a kérdezőnek szántam. De pl. volt akit privátban vigasztaltam meg 1 éve és azóta is levelezünk. :)
2021. dec. 17. 17:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Van értelme, pl a "milyen tüneteid voltak a Covid-tól" kérdésnél is 0%-ra pontoztak a konteósok. Pedig arra tényleg a saját tapasztalatodat kell leírnod, nem tudom mi nem volt hasznos benne. Illetve sok más kérdésnél is van, hogy borítékolható, hogy le leszel pontozva, akkor is, ha tényleg jó a válaszod. Én már megfigyeltem témakörönként, hogy az itt aktívan pontozók milyen véleményen vannak, annak megfelelően leszel le, vagy felpontozva.

Ezért lenne jó úgy, mint a Quora-n, hogy rá lehessen menni a felhasználóra, milyen kérdéseket írt ki, mikre mit válaszolt és az is jó lenne, ha írná, hogy ki pontozott le és ki fel. Sokkal könyebb lenne kiszúrni a releváns válaszokat.

2021. dec. 17. 17:09
 3/9 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es válaszoló! :)

Igen, ez nagyon jó és figyelemreméltó taktika. Valószínűleg többször is visszatérek ide a jövőben és alaposan átgondolom a tanácsodat.

Eredetileg én is azzal kezdtem anno a válaszolgatást 2014. nyarán, hogy másokat igyekeztem vigasztalni gyászukban, nehézségeikben. Próbáltam krízishelyzetekben útmutatást nyújtani a legkülönbözőbb kategóriákban.

Hihetetlen felemelő érzés tud lenni egy-egy apróbb, nagyobb jócselekedet. Sajnos vannak, akik ezt nem tudják - vagy esetleg nem akarják - ezt megtapasztalni.

2021. dec. 17. 17:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Arról is megy itt a vita, hogy mennyire barátkozásra, ismerkedésre van ez az oldal, hogy fórum e vagy sem. A kommentelők bocsátkozzanak e egymással párbeszédbe a kérdés alatt, v. csak értékeljék a választ. A gombot se úgy nyomogatja a többség, hogy hasznos v. nem a válasz, hanem hogy tetszik, szimpatikus e v. sem. A teljes őszinteséget sem értékelik, de sokan nem is őszinték.

Sokan nagyon negatívak, frusztráltak, én se szívesen megyek bele vitába, mert elbeszélünk egymás mellett, vagy nem egy színvonalon mozgunk, és egyébként sincs szükségem a negatívságra, miért győzködjek v. magyarázkodjak egy vadidegennek. Van akinek lehet segíteni, van akibe kár a szó.

Ne vedd magadra. Én is kaptam kifejezetten pozitív válaszom után káromkodó privátot. Tiltottam.

A net már csak ilyen, név és arc nélkül tombolnak egyesek.

1.

2021. dec. 17. 17:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Igazad van kedves 4-es válaszoló! :)

Persze, hogy nincs értelme magamra vennem. Mostanában sajnos a való életben is elég sok kudarcélmény gyűlt össze - egyfajta lelki szemetesláda lettem sok-sok régi vagy új ismerősömnek.

Apránként megtanulok szelektálni annak érdekében, hogy mivel érdemes foglalkoznom és mivel nem. (Öngyilkossággal való fenyegetőzés nagyon erős energiavámpír hatással van az emberre. Volt egy olyan érzésem a közelmúltban, hogy megszakítom az illetővel a kapcsolatot végleg.)

De aztán ugyanezzel az illetővel valamilyen szinten megtanultam kezelni a táv konfliktust. Igyekeztem meggyőzni magam, hogy mindenki a saját életéért felelős (középkorú hölgyről lenne szó.)

Elhiszem, hogy elviselhetetlennek tűnik néha sok minden, de ha nem fiatal felnőtt az illető, akkor pláne van gyakorlata bizonyos válsághelyzetek kezelésében. Ez az utóbbi gondolatmenet pedig igencsak megnyugtató hatással volt rám, mert reálisnak tűnik a következtetésem.

2021. dec. 17. 17:37
 6/9 anonim ***** válasza:

5. Általában sokáig kedves, pozitív, türelmes vagyok az ismerősökkel. Aztán néha kapok belülről jelzést, hogy ne tovább, már minden zsigerem tiltakozik ellene, s ezt megmondom az adott illetőnek is. Rájöttem, hogy nekem egyáltalán nem kell más terhét, hülyeségét, negatívságát, szerencsétlenségét elviselnem, és azóta is áldom magam, hogy ezeket megléptem, nagyon nagy megkönnyebbülés. Számodra is csak javasolni tudom.

4.

2021. dec. 17. 18:04
 7/9 A kérdező kommentje:

Ez is igaz, kedves 6-os válaszoló!

Valóban vannak az ember teherbíró képességének határai és előbb-utóbb találkozik is ezekkel a belső jelzésekkel.

Én egyetlen esetben voltam a legeslegkitartóbb: amikor édesanyám haldoklott (13 éven át tartott a folyamat és KÉPTELEN voltam letenni a terhét. Igyekeztem visszatartani minden erővel az életbe. Nem sikerült.)

Én azt gondolom, ha egy szülő nagymértékben támogatta mind anyagilag, mind érzelmileg a gyerekét - amíg a felnövekvés útjára nem került - akkor valamilyen szinten a felnőtt gyermeknek sem szabad magára hagynia a szülőt idősebb korában, amikor betegesebb lesz.

Nyilván 2 évvel és 4 hónappal a haláleset bekövetkezte után még gyakran azonosulok azzal az értékrenddel, amit ő (édesanyám) képviselt.

Valamilyen szinten kicsit néha el kellene távolodni és megtalálni azt a fajta belső egyensúlyt, amit még nagyon régen kislány koromban érzékeltem. Persze erősen megváltozott formában, mert közben évtizedek teltek el.

2021. dec. 17. 18:12
 8/9 anonim ***** válasza:

7. Teljesen érthető közeli családtag, édesszülő esetén a kitartás/ a kitartásod. (Főleg ott, ahol jó volt a viszony, bár míg egy kisbaba aranyos és fejlődik, addig egy idős ember meg leépül - de ez velünk is megtörténik.)

Belső egyensúlyra legjobb a boldogság. Az már egyéni, hogy kiből mi váltja ki azt... :)

2021. dec. 17. 18:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Mindig érdemes arra is gondolni, hogy egy jó válasz sok embernek használhat.
2021. dec. 17. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!