Kell-e a szerző engedélyét kérni?
Figyelt kérdés
Tanulmányt írok és tartalmilag (tehát nem szó szerint) idézek könyvekből. Kell-e ehhez a szerző szó- vagy írásbeli engedélye, vagy elég, ha pld. lábjegyzetben hivatkozom rá.(Kb. 70 éven belüli szakanyagok, tehát a jogvesztő határidő általában nem járt le.) Annál is érdekesebb, mert kb. 100 műről van szó.2021. nov. 20. 20:40
1/5 anonim válasza:
Nem, hanem indexálni kell.
Utána egy sorszám zárójelben, és a munkád végén a sorszámok a forrással.
2/5 Dzsoki válasza:
100 mű esetén,az egyes tökéletesen leírta.Amikor csak egy vagy két mű van,akkor szerintem megengedett,hogy x,az y munkájában leírta,hogy.Evvel,én egyetértek és kiegészítem avval,hogy.Esetleg,nem értek egyet ezért,meg azért.
3/5 anonim válasza:
Privátolás után most olvastam újra, hogy 100 mű.
Szerintem kell indexálni akkor a szakdolgozati formai szabályok szerint.
Ami nem idézet, hanem a saját szavaiddal megfogalmazott, de mástól származó gondolat, azt is oldalszámhivatkozással meg kell adni.
Ami idézet, azt pedig idézőjelbe tenni és ugyanúgy oldalszám szerint hivatkozni rá az irodalomjegyzékben.
Én középiskolában írtam először ilyet, és kellett a szakdolgozati formátum.
4/5 anonim válasza:
Máskülönben plágiumnak számít, és jogsértés.
5/5 Dzsoki válasza:
Mitől,nem elég,egy mű esetén,hogy rám,Rejtő Jenő is azt mondhatná,hogy egy huncut,pimasz gazember vagyok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!