Az igaz, hogy a magyar emberek (ha nem vesszük a mediterrán térséget) Európa legalacsonyabbjai közé tartoznak? Mitől van ez?
Eddig szinte bárhova utaztam Európában mindenhol úgy tűnt (hol többel,hol kevesebbel) mintha nagyobb lenne az átlagmagasság mind férfiak de legfőképp nők terén.Mitől lehet ez?
Ennyire különböznénk az európai génállománytól?
Pedig a történelmünk folyamán azért keveredtünk szlávokkal,németekkel akik azért nem a legkisebbek közül valók.
Mi a ti tapasztalatotok?
"ha nem vesszük a mediterrán térséget"
Pedig az fél Európa. Tulajdonképpen a középmezőnybe tartozunk, az északiak (kelták, vikingek) már a történelmi források szerint is magasabbak voltak a többieknél, a velük együtt élő, keveredő népek átlagmagassága lett nagyobb.
A kérdésed így körülbelül olyan, mint "miért én vagyok a legkisebb az osztályban, ha nem vesszük a tornasor végén álló tíz embert".
15:03!
Skandinávián kívül azért van még pár ország ami nem a mediterrán térséghez tartozik.
15:05
De azoknál az átlag magasság nem több mint nálunk.
"Igaz, hogy a magyar emberek (ha nem vesszük Skandináviát) Európa legmagasabbjai közé tartozik? Mitől van ez?
"
Kevesebb a fény, magasra nőnek, mint a krumplicsíra, hogy lássák a Napot:D
20:08
:D
A kérdés nem volt komoly, csak egy fricska a kérdezőnek, de azért kösz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!