Mit jelentenek ezek a biokba?(she/her...)
she/her,they/she...stb
Nem a konkrét forditas erdekel angolul mert azt ismerem.Azt tudom hogy a vonzodasokhoz van koze hogy melyik nemhez vonzodik az illeto,talan😂
Koszi annak aki letudja irni az "opciokat"
Azért írják oda, hogy azzal a jelzővel illesd meg őket.
(Mert ugye a női a she/her.
A Férfi a he/him.)
Általában a transzneműek, és azok az emberek írják ki, akiket gyakran az ellenkező nemmel kevernek.
Legalábbis én így tudom, de javitsatok ki, ha nem így van.
They az lehet "ők" többesszám alapjáraton, de használják "ő" értelemben is, ilyenkor nem specifikusan női vagy férfi nemet jelöl. Olyan gender semleges személyes névmás, mint a magyarban az "ő".
"Na most, ha valaki önmagával kapcsolatban kéri, hogy ezt használják, akkor nyilván ő sem tudja magáról, hogy milyen nemű..."
Vagy csak non-binary (nem bináris) az illető és ezért nem a she/he verziókat használja.
A ami világban már nem tudhatod ki hogyan azonosítja magát. Attól, hogy valahogy kinéz az ember attól még lehet bármi [mármint, nemeken belül bármi]. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!