Hogy tudom megkülönböztetni, hogy ki milyen fajta cigány?
Magyar alatt a modern magyarokra értettem, nem a honfoglalókra. Aki mai értelemben magyar, és nem tud jelentős mennyiségű sváb felmenőről és szőke, kék szemű abban természetesen van szláv/germán (ebből is már jön, hogy lehet a szláv vér miatt van szőke haja/kék szeme, ez valószínűbb is) vér, viszont mivel nem tudja magáról hogy konkrétan sváb felmenői vannak, csak annyit, hogy ,,magyar'', ezért mindenféle népcsoport megtalálható a felmenői között (pl. szláv, német, cigány, kun, besenyő, török, zsidó, kelta, kazár) hiába kék szemű.
Véleményem szerint a legtöbb szőke, kék szeműn látszik Magyarországon, hogy nagyon kevert etnikai háttérrel rendelkezik, mivel a különböző fizikai vonásai nem képeznek egységes képet, eltérő vonásai eltérő etnikai csoport jellemzőit viselik magukkal (pl. cigány orra van, de szőke a haja), míg egy németnél szinte minden vonása németes a keveredés alacsonyabb mértéke miatt.
12 igen igy mar korrektebbb 😅
Viszont azt tudom hogy németek és románok jelentősebb részben jöttek be mint svábok illetve horvátok is
Valamint a szlávoknal is csak az északiaknál fordul elő mert pl egy horvát szlovén stb ott kevesebb a szőke haju
13 ez viszont alaptalan!
Az tény hogy cigányoknál előfordul természetesen (tisztán) a szőke és vörös haj (mivel indo iráni származásúak náluk pedig előfordultak sőt vannak olyan uralkodói festmény rajzok ahol a perzsa király/herceg az full vörös hajú!)
Orbán az roman származású valamint alföldi lehet
Nyilván eléggé vegyes etnikumu de nem hinnem hogy van benne cigány vér…
Sváb alatt az összes ideérkező németajkút értettem.
Én úgy tudtam, Orbán köztudottan (részben) cigány származású. Arról, hogy román/alföldi lenne nem hallottam még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!