Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olasz emberek...

Mit gondoltok az olasz emberekről? Milyennek goldoljátok őket?

Figyelt kérdés
2021. okt. 10. 20:49
1 2
 11/16 Mansour ***** válasza:
84%

Nekem szimpatikus a mediterrán mentalitás, bár a szenvedélyesség és hangosság egy bizonyos határon túl már idegesítő. De az egyszerű derű, az élet apró örömeinek értékelése nagyon pozitív dolog szerintem. Jó az is, hogy nem veszik halálosan komolyan a kötelezettségeket, van bennük egy egészséges lazaság. Persze ez is át tud fordulni túlzásba, hanyagságba, pontatlanságba, igénytelenségbe, nemtörődömségbe. De szerintem az olaszok nagy része megtalálja azért a kellő egyensúlyt.

Olaszország talán Európa legszebb országa és felbecsülhetetlen kulturális örökséggel rendelkeznek. Valószínűleg ennek köszönhetően van bennük egy természetes, minden mesterkéltségtől és túlfinomultságtól mentes jó ízlés.

Viszont Olaszország máig sem teljesen egységes, különösen észak és dél között vannak jelentős különbségek. Milánó például sokkal inkább a nyugat-európai nagyvárosokra hasonlít, mint Rómára vagy Nápolyra.

2021. okt. 11. 08:54
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
#4 vagyok. Ez a kérdés tegnap a Fogyókúrák topikban volt és úgy szólt, hogy mit gondolunk az olasz ételekről 😲
2021. okt. 11. 09:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy észak- vagy délolasz emberekről kérdezel. Két külön világ. :)
2021. okt. 13. 12:07
 14/16 anonim ***** válasza:

Pontosan! Északon konkrétan azért nem eszik kanállal a spagettit, mert úgy a déliek úgy csinálják! :D

2021. okt. 13. 17:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Az autóparkjuk a legjobb tükör, olyan mint az olaszok maguk. Látsz pár Ferrarit, Maseratit stb. de nagyrészt inkább törött fiat puntókat...
2021. okt. 30. 14:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Tudom sztereotípikusan hangzik, de azt, hogy jól főznek és temperamentumosak.
2021. okt. 31. 06:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!