Aki egyetemre jár, művelt annyira, hogy szeressen olvasni?
Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból kérdezem.2021. okt. 1. 15:40
1/11 anonim válasza:
Szerintem nem függ össze a kettő.
Inkább szemelyisegtol függ.
2/11 anonim válasza:
Elsőnek igaza van. Ez nem műveltség, hanem ízlés és habitus kérdése. Több olyan egyetemet végzett embert is ismerek, aki egyáltalán nem olvas.
3/11 anonim válasza:
Egyrészt manapság elég sokan járnak egyetemre, nem olyan elit réteg az, mint régen. Másrészt az olvasás is csak egy hobbi. Van, aki szereti, van, aki nem. Aki egyetemet végzett, többnyire szellemi munkát végez, egyáltalán nem biztos, hogy a kevés szabadidejében is egy könyv felett akar ücsörögni. Legalábbis én így vagyok vele, lehet, hogy másnak nem olyan nagy a mozgásigénye.
4/11 anonim válasza:
Hogyne...az a sok Büfészakos csaj, meg alkesz tróger?
5/11 anonim válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem függ össze, valaki szeret olvasni, valaki pedig nem. Nagyon sok olyan egyetemista van, aki nem szeret olvasni.
6/11 anonim válasza:
Az olvasás az egy szellemi igény, ugyanakkor egy módszer a személyiség gazdagabbá válására. Sajnos, elveszett az egyszerű olvasási képesség is, meg az akarat is, hogy értelmesebb, műveltebb ember legyen valaki. Valamint a szellemi tűrőképesség, edzettség is - hiába tűnik az olvasás szórakozásnak, az agyat tekintve csak van egy kis munka jellege, aki olvas hat órát, az ezt érzi, némi fáradtság képében. Ettől az érzéstől is irtózik a ma embere, ezért vannak a nyelvtanulós kérdésekben tömegével az olyanok, hogy van-e valami jó applikáció... Nem jósolok sok jövőt az emberiségnek, mert a napfényben éneklő hülyék állásra megvan a sok jelentkező, de akik a föld alatt kenik a csapágyakat, azon helyekre nincs. :D
7/11 anonim válasza:
A kérdésed felvetéseiben nincs összefüggés. Az egyetemen való tanulás, illetve annak elvégzése az adott szakra vonatkozó tudást ad. A műveltség egy teljesen más kérdéskör. Lehet valaki nagyon művelt úgy, hogy nem végzett egyetemet, és fordítva. Aki egyetemre jár, nyilván a szakmai tárgyaihoz kapcsolódó könyveket olvassa, éppen elég azt is teljesíteni. Aki pedig hobbiból olvas, mert van rá ideje, lehet, nagyobb műveltségre tesz szert, de egyes szakmai dolgokban tudatlan marad.
8/11 anonim válasza:
Már rég nem függ össze a könyvolvasás a műveltséggel. Manapság ott az internet, amin ugyanúgy lehet olvasni, művelődni. Az én egyik hobbim a történelem, az internetes dokumentumfilmekből annyit tanultam, amit rengeteg külömböző könyv beszerzésével tudtam volna megtenni.
9/11 anonim válasza:
"internetes dokumentumfilmekből annyit"
Annyit ugyan nem. Egy filmben kb századrésze információ van. És máshová megy az agyban, érintetlenül hagyja a gondolkodást.
10/11 anonim válasza:
Az olvasás elég tág fogalom. Újságot is lehet olvasni, de netes fórumot is. Felteszem könyvekre értetted a kérdést.
Nap végére eléggé lefáradok szellemileg, mert 8 óra folyamatos gondolkodásból, tervezésből és műszaki problémák megoldásából áll a napom. Nem szeretek (nem is tudok) fáradtan olvasni, mert jobb kedvelem, ha tényleg el tudok merülni egy könyvben. Így hétköznap nem szoktam olvasni, de hétvégén igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!