Miért van az, hogy a magyar Wikipédián egyre kevesebb szócikk íródik 2016 óta?
Figyelt kérdés
A Mérföldkövek ( [link] ) Wikipédia-lapot csekkoltam és láttam, hogy 2016 óta közel 200 nap telt el 1-1 10'000. mérföldkő között. 2004 és 2008 között például néhány tíz nap volt ez az érték. 2008-tól 2016-ig inkább a 100-hoz konvergáltak a napok száma.
2016 óta inkább a 200 naphoz közelít 10'000 szócikk megírása. Ez miért van? Simán lenne még miről írni, még magyar témáról is.
2021. szept. 28. 14:50
11/11 anonim válasza:
Túl kevés a szerkesztő, és akik még mindig szerkesztenek, azok is inkább az érdektelen(ebb) dolgokról írnak (ld ugye focisták, celebek, buszok, mellékutak, sorozatepizódok, katonai temetők, senki által nem ismert orvosok/tanárok stb). Ezekkel a kért cikkekkel is az a baj, hogy csak "kérik", de nem írják meg. Amikor még én is szerkesztő voltam, valamennyire igyekeztem pótolni a hiányt, meg néha mások is írtak a listáról, de alapvetően sajnos a nagy többség még mindig pirosan virít, ezzel szemben az utánpótlás focisták és a többi nagyon enciklopédiába (khmm...) való dolog pedig naponta születik. Tényleg kéne valami minőségellenőrzés vagy szigorítás a magyar wikire, mert ez így katasztrófa. Az angolt nyilván nem is lehet egy lapon említeni vele, ég és föld a különbség. Persze azért az sem szent tehén, ott is vannak trollkodások meg tématúlburjánzás, de hát inkább legyen több, mint kevesebb. Plusz a trollokkal/vandálokkal hamar elbánnak. Hiába, kb az egész világ szerkeszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!