Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted miben változtak meg...

Szerinted miben változtak meg az emberek és a társadalmak a "korábbiakhoz" képest? Kifejtem lejjebb.

Figyelt kérdés
Egy pszichológus mondta nekem, hogy az emberek pont ugyanolyanok, mint 4-5-6000 évvel ezelőtt. Ugyanúgy gyerekek, fiatalok, felnőttek, idősek, élnek-halnak, dolgoznak, szerelmesek, ugyanolyan tulajdonságaik vannak. Szerintem pedig pár dologban óriási változás van a korábbiakhoz képest.
2021. szept. 23. 17:42
 1/7 A kérdező kommentje:

Nekem ezek jutottak eszembe, mint óriási változások:

- nagyüzemben tartjuk az állatokat és nagyüzemileg öljük le őket

- mindenhol műanyag van és egyéb hulladékok, amikkel nem lehet mit csinálni

- a fiatalok bizonyos dolgokban sokkal tájékozottabbak, okosabbak, mint az idősebbek (számítástechnika, nyelvek és nagyon sok információ, amikhez az internet által lehet hozzájutni).

2021. szept. 23. 17:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyik sem emberi vagy társadalmi változás, mindhármat a mai technológiai feltételek teszik lehetővé.
2021. szept. 23. 18:22
 3/7 A kérdező kommentje:
Persze, lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést és rossz kategóriába tettem, de szerintem aki akarja, érti, hogy mit kérdezek.
2021. szept. 23. 18:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki érti, hogy mit akarsz kérdezni. A választ már megadta a 2-es válaszadó.

Az emberek tulajdonságai nem változtak a korábbiakhoz képest.

A társadalmakat ugyanolyan emberi tulajdonságokkal rendelkező emberek alkotják.

Ami a korábbiakhoz viszonyított változást előidézte, az az emberi elme egyre kiterjedtebb területen történő fejlődése által létrehozott technikai, technológiai eszközök térhódítása, azok viszont hatása az emberi elme fejlődésére. Az emberi elme fejlődésével a társadalmak is megváltoztak, de nem összetételükben, hanem az elmúlt időkhöz viszonyított fejlettségi szintjükben.

Az emberi tulajdonságok pedig ugyanazok maradtak és reméljük, maradnak is.

2021. szept. 23. 19:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Így már jobban értem, köszönöm.

Bár a példátlan kegyetlenség, ahogy az állatokkal bánunk, talán korábban nem volt.

Meg még egy eszembe jutott: a magányosság elterjedése.

2021. szept. 23. 21:24
 6/7 anonim ***** válasza:

"Bár a példátlan kegyetlenség, ahogy az állatokkal bánunk, talán korábban nem volt."

Ugye viccelsz? Ma állatvédelmi törvények szabályozzák az állattartás szinte minden téren, de a korábbi évszázadokban semmilyen hasonló jogai nem voltak egy állatnak sem. Ha a kutyáját valaki egész életében egy méteres láncon tartotta, senki nem szólt érte. Ha direkt viadalokra tenyésztette őket, az is teljesen normális volt. Stb.

2021. szept. 23. 21:33
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ugye viccelsz? Ma állatvédelmi törvények szabályozzák az állattartás szinte minden téren, de a korábbi évszázadokban semmilyen hasonló jogai nem voltak egy állatnak sem. Ha a kutyáját valaki egész életében egy méteres láncon tartotta, senki nem szólt érte. Ha direkt viadalokra tenyésztette őket, az is teljesen normális volt. Stb."

Külön kell választani az ipari mértéket az egyéntől.

2021. szept. 24. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!