Jól érzem azt, hogy a mai mesék sokkal eldurvultabbak, mint a korábbiak?
Emlekszik meg valaki a Bator, a felenk kutya c. Mesesorozatra?:D
na, szerintem az igazan felelmetes volt, megis egy ep lelkuletu felnott emberre valtam :)
Hát azért a régiek se kutyák. Sőt
A Bátor a félénk kutya az igazi horror story, a Tom és Jerry se semmi felnőtt fejjel nézve, Hamupipőke amikor levágják a lány lábát hogy beleférjen a cipőbe, Piroska és a farkas amikor felvágják a farkas hasát tele teszik kővel és bedobják a folyóba. A Csipkerózsikát pedig konkrétan az első 3 perc után kikapcsoltam mert szabályosan féltem. Bábjátékot tekintve a Vitéz László, ma is sírok rajta a röhögéstől ahogy a fiam is, de azért bele gondoltam szülői fejjel hogy biztos való a gyereknek az hogy palacsinta sütővel agyba-főbe van verve az ördög? :)
És szerintem még lehetne a régi klasszikusokból válogatni brutalitás szempontjából.
Ehhez képest a mai Spongyabob, Dóra a felfedező, Tündéri keresztszülők, de még a Ben 10, Kalandra fel stb stb mesék semmi erőszakot nem tartalmaznak. Csak hogy más egy mesét gyerekfejjel meg más felnőtt fejjel nézni és a mai mesék alatt ne az anime-ket értsük mert azok nem gyerekeknek készülnek.
Pont ellenkezőleg, sokkal kevésbé durvák.
Igazából a mai mesék többsége annyira dedós, hogy már fáj.
Én anno Dragon Ballt néztem, és az sokkal durvább volt, de semmi bajom nem lett tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!