Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Jól érzem azt, hogy a mai...

Jól érzem azt, hogy a mai mesék sokkal eldurvultabbak, mint a korábbiak?

Figyelt kérdés
Megerősítés céljából ma már tele vannak erőszakkal a mesék, nem tudják visszahozni ugyanazt az érzelmi világot, élményanyagot mint régen. Reflexiókat várok.
2015. jún. 24. 19:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Inkább úgy látom, hogy sokkal aberráltabb mesék vannak DE ez nem feltétlen hátrány. 20 éves fejjel(!!!!) szívesen oda-oda nézek ezekre a mesékre mert komolyan annyira beteg némelyik, hogy már jó :D (sorozatok) De tény, hogy a régi mesék(egész estés) sokkal érzelem dúsabbak voltak de ez nem feltétlen a tartalmi okokból jön. Erre rájön a rajzolás ami sokkal emberibbé s nem sterillé tette az adott mesét és a nagy zenekarra komponált betétdalok amik szintén többet dobtak hangulaton. Többet mint a mostani pop kategóriás betétdalok. Tisztelet a kivételnek :)
2015. jún. 24. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem van egy másfél éves kislányom. Bizony nagyon meg kell néznem - mesecsatornán - hogy mit mutatok neki, pedig nem ijedős.
2015. jún. 24. 21:38
 3/7 anonim válasza:
A mai mesék ugyan már 23 éves vagyok dragonbollon, szelemirtókon, tinininjákon, meg hasonlókon nőtem fel és nagyon is kedves emlékek számomra de ha ma véletlenül meglátok egy mesét mgyuk az m2 majdnem elhányom magam olyan bénák. Szóval ahogy én látom inkább még szelidültek is. De a mai gyerekeket nézve nem hiném hogy a hasznokra van.
2015. jún. 24. 22:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Nos ami az M2-n megy az valóban horror vagy még annál is rosszabb ezt aláírom. Undorító mind....
2015. jún. 24. 22:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Emlekszik meg valaki a Bator, a felenk kutya c. Mesesorozatra?:D

na, szerintem az igazan felelmetes volt, megis egy ep lelkuletu felnott emberre valtam :)

2015. jún. 24. 23:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát azért a régiek se kutyák. Sőt

A Bátor a félénk kutya az igazi horror story, a Tom és Jerry se semmi felnőtt fejjel nézve, Hamupipőke amikor levágják a lány lábát hogy beleférjen a cipőbe, Piroska és a farkas amikor felvágják a farkas hasát tele teszik kővel és bedobják a folyóba. A Csipkerózsikát pedig konkrétan az első 3 perc után kikapcsoltam mert szabályosan féltem. Bábjátékot tekintve a Vitéz László, ma is sírok rajta a röhögéstől ahogy a fiam is, de azért bele gondoltam szülői fejjel hogy biztos való a gyereknek az hogy palacsinta sütővel agyba-főbe van verve az ördög? :)

És szerintem még lehetne a régi klasszikusokból válogatni brutalitás szempontjából.

Ehhez képest a mai Spongyabob, Dóra a felfedező, Tündéri keresztszülők, de még a Ben 10, Kalandra fel stb stb mesék semmi erőszakot nem tartalmaznak. Csak hogy más egy mesét gyerekfejjel meg más felnőtt fejjel nézni és a mai mesék alatt ne az anime-ket értsük mert azok nem gyerekeknek készülnek.

2015. jún. 25. 07:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Pont ellenkezőleg, sokkal kevésbé durvák.

Igazából a mai mesék többsége annyira dedós, hogy már fáj.

Én anno Dragon Ballt néztem, és az sokkal durvább volt, de semmi bajom nem lett tőle.

2015. jún. 25. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!