Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen kulturális háttere...

Milyen kulturális háttere lehet az olyan tiniknek akik már 14-16 évesen szét drogozzák magukat?

Figyelt kérdés
Nem az ilyen döngöltföldes szegregátumi házakból jövőkre gondolok, hanem városiak, akiken látod hogy márkás cuccaik divatos ruhájuk van, tehát nem ilyen züllött mélynyomorból jönnek. Hogy jutnak el odáig?
2021. szept. 19. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Általában baráti társaságok miatt kerülnek ilyen helyzetekbe. Látja hogy a haverja cigizik vagy drogozik és azt gondolja hogy ez menő.
2021. szept. 19. 18:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerintem egy normális támogató szeretetteljes családi háttérrel nem bonyolódik bele egy fiatal ilyen drogos társaságokba. Vagy csak én vagyok jóhiszemű?
2021. szept. 19. 18:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Érzelemhiányos családi háttérrel. Gyakori például, hogy gazdag ám kellően buta vagy önző szülők adnak a gyereknek egy rakás pénzt, és nem érnek rá vele foglalkozni. Mivel a tini kor végéig a gyerek sok dologban bizonytalan, hatalmas hiányérzet halmozódik fel benne és kezelhetetlen lesz, mert az a tapasztalat erősödik meg benne, hogy a világ (főleg a családi világ) ellenséges. Genetikától függően vagy összeomlik ettől - drogos, lelkibeteg, gyakran öngyilkos - vagy agresszív, mintegy bosszúálló az elszenvedett sérelmektől. Ezek a fiatalok csak nagyon hosszú, nagyon türelmes munkával vezethetők vissza a normalitásba. Hiszen nélkülözniük kell a szülői érzelmet.
2021. szept. 19. 19:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem, nem jóhiszemű vagy, ez a normalitás. Ha a fiatal megkapja a biztos családi (érzelmi) hátteret, akkor egészséges, önálló, döntésképes emberré válik. Annak hiányában lelkibeteggé. Ami vagy depresszióban vagy agresszivitásban fog megnyilvánulni.
2021. szept. 19. 19:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs a mai tinikről. De már az én időmben (10-20 éve) is megvolt minden osztályban a "keménymag", akik buliztak, ittak, füveztek ezerrel. Aztán valaki abbahagyta, valaki meg lezüllött felnőtt lett.
2021. szept. 20. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!