Kőszeg beceneve miért "Becsületes város"?
Kiselőadásodban ne említsd azt, hogy Kőszeg "Becsületes város". Így csak a tudatlanok fogalmaznak, fizetségük pedig az, hogy kinevetik őket.
.
Kőszeg a LEGHŰSÉGESEBB polgárok városa ("Civitas Fidelissima).
A kiselőadásod során meg sem említsd a becsületkasszákat, mert azt a témában járatlanságod bizonyítékául veszik, tapsolt helyett nevetséges leszel.
A háború után, a vesztes félnek járó "területrendezéskor", Kőszeg városának polgárai népszavazással döntöttek arról, hogy Magyarországhoz, nem pedig Ausztriához akarnak tartozni. Ezért kapta a "leghűségesebb város" címet/nevet.
Minden ismerősöd 'tudását' igazítsad helyre, aki a becsületkasszákat említi!
Furcsa, de valóban úgy van. A kis "táblázat" a legelején ott van amit a kérdező is említ. Ha nem látod akkor ctl+f és begépeled, vagy "keresés az oldalon".
Más oldalakat is átnézve ahol megemlítik ezt, ott is a becsületkasszákra hivatkoznak.
Amit meg leírtál, az Sopronra vonatkozik.
Wikipédián ott volt, hogy becenév: Becsületes város, ahogy #6-os is írta, de sehol nem találtam róla semmit.
#4, nem vagyok valami jó töriből, ez a magolás dolog sose ment, de a leghűségesebb városra azért emlékszem, és az Sopron :D
#3 köszönöm, belerakom!
#2 köszi, ez érdekes, majd belerakom!
Köszi a válaszokat <3
Kérdező!
Elnézésed kell kérnem figyelmetlenségemért, de
A #5-nek VAN IGAZA!
Azt a roha.... 😅
Ilyet még nem láttam, hogy valaki téved és elismeri, bocsanatot kér.
Minden tiszteletem a tiéd Kedves Válaszoló! Több ilyen kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!