A kérdező szavazást indított:
Egy-két betűt ismerek, de szeretném jobban megtanulni
Nem ismerem, és nem is szeretném
Nem ismerem, de szeretném megtanulni
Egy-két betűt ismerek, nem szeretnék többet
Ismerem a teljes ABC-t
Kb. ismerem a teljes ABC-t
40 szavazat
1/10 Balasa Bence válasza:
Ismerem, használom, gondoskodok a fennmaradásáról és a terjesztéséről.
2/10 anonim válasza:
Én nem ismerek egyetlen betűt sem és tanulni sem akarok, de jó lenne ismerni az egészet
3/10 anonim válasza:
Nem, semmi értelmét nem látom, hogy megismerjem. Szórakozzon vele aki akar, hobbinak jó lehet.
4/10 anonim válasza:
Egy-két betű "rámragadt". Hobbinak jó, de gyakorlati haszna nincsen. Akkor már inkább a cirill / héber / arab betűket tanulnám meg, ha már valami.
6/10 anonim válasza:
Középiskolában rovásírással leveleztünk az unalmas órákon, de amióta kisajátították maguknak a nagymagyar neonácik, nem foglalkoztam vele, így eléggé megkopott a tudásom.
7/10 Balasa Bence válasza:
6
A magyar nemzet ősi írását, amit csak ehhez a nyelvhez találtak ki, nem szabad, és nem is lehet kisajátítani.
Én is ismerem a rovást, és büszke vagyok a magyarságomra, mégsem borotválom le a fejem. A vezérelvem a kérdésben, hogy ki használja és ki nem, a rovás infó "Rovás abc levelezőlap – 1935" cikkben találhatópár sor:
“Tanuld és taníts minden magyart sokezeréves írásunkra!”
Ez még ma is megszívlelendő.
8/10 anonim válasza:
Nem ismerem, de nem is érdekel.
Hieroglifákkal kiskorom óta tudok írni (máig tartó szerelem az ókori Egyiptom) és a cirill betűket is ismerem. Túl sok más nyelv érdekel, így ha szeretném elsajátítani se lenne rá időm.
9/10 anonim válasza:
Iskolás koromban megtanultam a karaktereket és vagy kézen, vagy a padon, esetleg más módon mindig puskát irtam belölük. Sose tünt fel senkinek, azóta bár felejtettem, de mindig jár az agyam ha látok egy rovásírásos szöveget.
10/10 anonim válasza:
Ismerem, még általánosvan tanultam meg, mert szeretem a titkosírasokat. De én ismerem a viking rúnákat is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!