A haver és a barát között mi a különbség?
A haver inkább szórakozni,piálgatni,vásárolni,hülyülni megy veled vagy hozzád.
A barát viszont olyan,akivel mindent megbeszélhetsz,akár csaj,akár pasi vagy.
Egy csajnak is lehet haverja,aki felszínes barát.
Egy csajnak is lehet barátja,aki őszinte barát.:D
A haver, ahogy előttem is írták, akivel jól el lehet tölteni az időt, de elég felszínes a kapcsolat.
A barát, aki jóban-rosszban melletted áll, akivel a legbizalmasabb dolgaidat is meg tudod beszélni, akiben feltétel nélkül megbízol, és ő ugyanígy benned.
Haverja lehet sok az embernek, barátja, IGAZ barátja kevés, 1-2.
52 éves nő vagyok, gyerekkoromtól rengeteg haverom volt, zöme fiú, mert egy 2 évvel idősebb bátyám van, és a közelünkben is kevés lány lakott. De azért voltak közöttük lányok is. Eljártunk csapatostól, a haveri körrel moziba, bulizni, túrázni, nyáron vízpartra fürdeni. Sokat ökörködtünk, jókat nevettünk, jó kis csapat volt. Nem alakult ki a körön belül fiú-lány kapcsolat, mert haverok voltunk.
Barátnőm, akivel mindent megbeszélhettem mindig 1 volt. Általánosban alsóban, aztán felső tagozaton már másik, de a jó viszony megmaradt az előzővel is, de akkor már más volt az érdeklődési körünk. Később a középsuliban lett 1 barátnőm, a korábbi a távolság miatt ellaposodott, de nem szűnt meg. Velük a mai napig tartom a kapcsolatot, most már a neten keresztül, de ez már nem olyan, mint volt. Szanaszét lakunk az ország különböző részein.
A legszorosabb barátság most több mint 31 éves, 1979 májusától tart. Egy munkahelyen dolgoztunk, azóta mindkettőnk magánéletében történtek jók-rosszak, de a másikra mindenben számíthattunk. Valóban jóban-rosszban kitartunk egymás mellett. Bármi adódik, a másik mellette áll. Ez már felnőtt fejjel kötött barátság, és ennyi év után valószínű holtunkig tartani fog.
A haver szó héber eredetű, és testvért jelent.
A barát szó szláv eredetű, szintén testvért jelent.
Válassz.
nagyon kínosan megválogatom, h kit nevezek barátnak.
ha kölcsönösen megteszünk a másikért mindent önzetlenül, tiszta szívünkből, akkor barátok vagyunk.
havernak is szoktam szívességet tenni, de ha látom, h nem igazán akarja viszonozni, akkor leépítem.
nagyon kevés igaz barátom van, de aki az, azt becsülöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!