Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A haver és a barát között mi...

A haver és a barát között mi a különbség?

Figyelt kérdés
Részletes válaszokat kérek.
2010. aug. 29. 16:45
 1/9 baranyi kálmanné ***** válasza:
100%
Szerintem egy igazi baráttal mindent meg tudsz beszélni,még a titkodat is elmondod neki.Egy haver az csak akivel el hülyülsz és jókat beszélgetsz ,de nem igazán bízol benne.
2010. aug. 29. 16:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A haver inkább szórakozni,piálgatni,vásárolni,hülyülni megy veled vagy hozzád.

A barát viszont olyan,akivel mindent megbeszélhetsz,akár csaj,akár pasi vagy.

Egy csajnak is lehet haverja,aki felszínes barát.

Egy csajnak is lehet barátja,aki őszinte barát.:D

2010. aug. 29. 16:50
 3/9 anonim válasza:
100%
Majd ha idősebb leszel, magadtól is rájössz. Amíg kérdésként merül ez fel benned, addig vagy nagyon fiatal vagy vagy nincs barátod (barátaid) Egy biztos: barát nem terem minden utcasarkon. Igaz barát nagyon kevés adatik meg az életben. Ha valaki úgy gondolja, hogy rengeteg barátja van, annak szintén nincs fogalma a szó valódi jelentéséről!
2010. aug. 29. 17:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A haver, ahogy előttem is írták, akivel jól el lehet tölteni az időt, de elég felszínes a kapcsolat.

A barát, aki jóban-rosszban melletted áll, akivel a legbizalmasabb dolgaidat is meg tudod beszélni, akiben feltétel nélkül megbízol, és ő ugyanígy benned.

Haverja lehet sok az embernek, barátja, IGAZ barátja kevés, 1-2.

52 éves nő vagyok, gyerekkoromtól rengeteg haverom volt, zöme fiú, mert egy 2 évvel idősebb bátyám van, és a közelünkben is kevés lány lakott. De azért voltak közöttük lányok is. Eljártunk csapatostól, a haveri körrel moziba, bulizni, túrázni, nyáron vízpartra fürdeni. Sokat ökörködtünk, jókat nevettünk, jó kis csapat volt. Nem alakult ki a körön belül fiú-lány kapcsolat, mert haverok voltunk.

Barátnőm, akivel mindent megbeszélhettem mindig 1 volt. Általánosban alsóban, aztán felső tagozaton már másik, de a jó viszony megmaradt az előzővel is, de akkor már más volt az érdeklődési körünk. Később a középsuliban lett 1 barátnőm, a korábbi a távolság miatt ellaposodott, de nem szűnt meg. Velük a mai napig tartom a kapcsolatot, most már a neten keresztül, de ez már nem olyan, mint volt. Szanaszét lakunk az ország különböző részein.

A legszorosabb barátság most több mint 31 éves, 1979 májusától tart. Egy munkahelyen dolgoztunk, azóta mindkettőnk magánéletében történtek jók-rosszak, de a másikra mindenben számíthattunk. Valóban jóban-rosszban kitartunk egymás mellett. Bármi adódik, a másik mellette áll. Ez már felnőtt fejjel kötött barátság, és ennyi év után valószínű holtunkig tartani fog.

2010. aug. 29. 17:39
 5/9 anonim ***** válasza:
21%

A haver szó héber eredetű, és testvért jelent.

A barát szó szláv eredetű, szintén testvért jelent.

Válassz.

2010. aug. 29. 18:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A haverral jól szórakozol, a barátra a bajban is számíthatsz.
2010. aug. 29. 20:36
 7/9 anonim válasza:
60%
Sub Bass Monster - Igaz vagy hamis
2010. aug. 31. 06:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

nagyon kínosan megválogatom, h kit nevezek barátnak.

ha kölcsönösen megteszünk a másikért mindent önzetlenül, tiszta szívünkből, akkor barátok vagyunk.

havernak is szoktam szívességet tenni, de ha látom, h nem igazán akarja viszonozni, akkor leépítem.

nagyon kevés igaz barátom van, de aki az, azt becsülöm.

2010. aug. 31. 12:37
 9/9 julcsyka89 válasza:
Nekem egy barátságom 12 évig tartott (2006-2018). Ezután a 12 év után nagy nehezen elváltam tőle, szerettem őt teljes szívemből. Most így belegondolok, belefájdul a szívem. 😢
2018. dec. 22. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!